Rendező: Carl Franklin
Szereplők: Denzel Washington, Sanaa Lathan, Dean Cain, Eva Mendes, Alex Carter, Robert Baker, John Billingsley, Neil Brown Jr., Deborah Smith Ford
Néznivaló: Képek a filmből | Hivatalos honlap | Előzetes
Mozibemutató: 2004. június 24.

Az Oscar-díjas Denzel Washington egy újabb thrillerrel tér vissza, amelynek ezúttal a napsütéses Florida szolgál helyszínéül. A 49 éves színész egy Banyan Key nevű kisváros rendőrfőnökeként próbál majd igazságot szolgáltatni. A Morgan Freeman és Ashley Judd neve által fémjelzett Tiszta ügy-et is jegyző Carl Franklin thrillerében Washington partnere az az Eva Mendes lesz, aki már a Kiképzés-ben is együtt dolgozott a színésszel. A filmben feltűnik még a legutóbbi Superman sorozat fogpaszta-mosolyú főhőse, Dean Cain is.


A Washington által alakított Matt Lee Whitlock a történet szerint a már említett kisváros köztiszteletnek örvendő főrendőre, aki azonban korántsem olyan makulátlan jellem, mint amilyennek tartják. Bár élvezi munkáját, de példának okáért igen gyakran a pohár fenekére néz járőrözés közben. Ráadásul nemrégiben vált el feleségétől, s azóta már viszonya is van egy férjes asszonnyal, Ann-nel. Amikor Annt és férjét Christ egy tűzeset után holtan találják, a gyanú Whitlockra terelődik. A rendőrfőnöknek tisztáznia kell magát, s ez nem lesz könnyű, ugyanis a nyomozást egykori felesége, Alex (Mendes) vezeti.