Rendező: Sam Raimi
Szereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina, James Franco, Elizabeth Banks, Bruce Campbell, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Ted Raimi, Dylan Baker
Néznivaló: Képek a filmből | Hivatalos honlap | Előzetes
Mozibemutató: 2004. augusztus 12.

A 2002-ben bemutatott Pókember minden idők legsikeresebb premierjeként vonult be az mozi történetébe. A kasszasikert az Egyesült Államokban különösen nagy érdeklődés övezte, ugyanis ez volt az egyik első olyan alkotás, amelyet közvetlenül érintettek a 2001 szeptember 11-i terroristatámadások. A Pókember eredeti változatának végén a piros-kék ruhás szuperhős a World Trade Center ikertornyai közé kifeszített hatalmas hálóval kapta volna el a menekülő rosszfiúk helikopterét, azonban a két irodaház megsemmisülése után a film készítőinek újra kellett forgatniuk ezeket a képsorokat.


A Pókember főszerepére a Wonder Boys - Pokoli hétvége című dráma egyik főszereplőjét, a 29 éves Tobey Maguire-t sikerült megnyerni, s hosszú tárgyalásokat követően a fiatalember rábólintott a második epizód elkészítésére is. A női főszereplő Kirsten Dunstot is le tudták szerződtetni egy újabb rész erejéig, míg a falmászó szuperhős ellenfelét a csápokkal felszerelt dr. Otto Octaviust, másik nevén dr. Octopust a Fridá-ból és a Maverick-ből ismert Alfred Molina kelti majd életre. A rendezést ezúttal is Sam Raimi vállalta magára, minden adott tehát, hogy a Pókember 2 a 2004-es évad egyik legnagyobb sikere lehessen.