Nézze meg a legújabb filmelőzeteseket az interneten! A választék Will Smithől Shrek visszatérésén át Tom Cruise új mozijáig terjed.

A nagy zöld lény visszatér! Shrek immár házas ogreként jelenik meg a vásznon, miután a nagy sikerű egész estés animációs film első részében feleségül vette a sárkány karmai közül kiszabadított Fiona hercegnőt. Az ifjú pár és kedvenc háziállatuk, a minden lében kanál beszélő csacsi boldogan élnek, míg egy nap távirat nem érkezik Fiona szüleitől, melyben családi vacsorára hívják a fiatal házasokat. Persze kitör a balhé, hiszen a hercegnő aggódó édesapja és édesanyja az általuk elképzelt daliás lovag helyett Shrekkel találja szembe magát. A letölthető előzetesben a már említett szereplőkön kívül feltűnik Fiona hoppon maradt udvarlója, a herceg gondoskodó anyukája, s az általuk felbérelt gyilkos Csizmás Kandúr is. A Shrek 2-ben a már megszokott hangokon kívül John Cleese, Julie Andrews, Antonio Banderas, Rupert Everett és a CNN-legenda Larry King is megszólal majd.

Riddick szintén visszatér a Pitch Black - 22 év sötétség folytatásában. A sötétség krónikájá-ban az egykori fegyencnek a tizedik hadjáratukra készülő kegyetlen Necromonger szekta tagjai ellen kell felvennie a harcot. A Vin Diesel által alakított akcióhőst az Elemental faj egyik nagykövete, az Oscar-díjas Judi Dench által életre keltett Aereon támogatja. A történet során előkerül az első epizódban látható Kyra is, aki azonban már nem félénk kislány, hanem vonzó, fiatal nő, aki Riddick sötét lelkébe is becsempész egy kis fényt. Az előzetesből kiderül, hogy a látványos akciófilmek specialistája, a rendező David Twohy ezúttal sem spórolt a vizuális effekteket készítő csapat bérével. A sötétség krónikája a hírek szerint augusztusban érkezik a hazai mozikba.

A folytatások sorát gazdagítja a Matt Damon neve által fémjelzett A Bourne-csapda is. Az előző részt követően Jason Bourne visszavonultan, a világtól elrejtőzve éli boldog családi életét. Azonban a kémek szakmájában a nyugdíj kevéssé ismert fogalom, s amikor egy kínai politikust meggyilkolnak, Bourne - illetve David Webb névre hallgató alteregója - kerül veszélybe. A fiatalembernek ezúttal szeretteiért is meg kell harcolnia, s ellenfelei mindent elkövetnek, hogy pontot tehessenek lezáratlan ügyük végére. Az izgalmas thrillerben Damon mellett A lé meg a Lolá-ból ismert Franka Potente, illetve A kör-ben is látható Brian Cox tűnik majd fel. A Bourne-csapdá-t szeptembertől láthatják a magyar mozirajongók.

Forrás: UIP Dunafilm
A Bourne-csapda - Matt Damon és Franka Potente

Az 1995-ös Mielőtt felkel a nap... című romantikus dumaparti második részének előzetese is elérhető a világhálón. Az Ethan Hawke és Julie Delpy főszereplésével leforgatott Before Sunset két főszereplője, Jesse és Celine egy Bécs-Budapest vonatút alkalmával találkoztak először, s az a tizennégy óra, amelyet együtt töltenek, mindkettőjük életét megváltoztatja. Richard Linklater rendező most elkészítette a történet folytatását. Kilenc évvel később az íróként dolgozó Jesse Párizsba utazik legújabb könyve bemutatójára. A francia fővárosban találkozik a környezetvédőként tevékenykedő Celine-nel, s a repülőgépe indulásáig hátralévő pár órát sétával és beszélgetéssel töltik el, amelyből kiderül, vajon még mindig szeretik-e egymást annak ellenére, hogy Jesse már házas és egy gyermek apja.


Will Smith legújabb filmjének, az Isaac Asimov Én, a robot című művének mozis adaptációjában ezúttal egy paranoid nyomozót alakít majd. A 2035-ben játszódó történet szerint a jövőben a robotok már az élet mindennapos részévé válva vesznek részt a társadalom életében. A 35 éves színész által alakított Del Spooner detektív azonban retteg a gépektől, s ezért különösen kemény feladattal találja magát szembe, amikor megbízást kap, hogy derítse fel dr. Miles Hogenmiller robotikával foglalkozó professzor halálát. A nyomok szerint a gyilkosságban egy gépember, Sonny is érintve van. Ez azonban azt jelentené, hogy a szerkezet megsértette a Robotika Törvényeit, ami lehetetlennek tűnik elsőre. Ha azonban Spooner gyanúja beigazolódik, sötét jövő várhat az emberiségre, ugyanis ez annyit jelentene, hogy a robotokat semmi sem gátolhatja meg abban, hogy öntudatukra ébredve átvegyék az emberiség felett a hatalmat. A kizárólag az interneten elérhető előzetesben egy izgalmas autós üldözést is láthatnak az érdeklődők, valamint Will Smitht egy olyan fegyverrel a kezében, amely még a Sötét zsaruk-ban használt ionizátorok méretét is felülmúlja.

Forrás: UIP Dunafilm
Collateral - A halál záloga - Tom Cruise és Jamie Foxx

Tom Cruise Az utolsó szamuráj után deresedő halántékú bérgyilkosként tűnik fel a vásznon. Collateral - A halál záloga című filmjének ízelítőjéből kiderül, hogy a Los Angelesbe érkező bűnöző túszul ejt egy taxisofőrt - akit a tévésztár Jamie Foxx alakít -, s arra kényszeríti, hogy különböző helyszínekre szállítsa őt, ahol áldozataival kell leszállítania. Az izgalmas alkotást a Szemtől szemben című thrillert is jegyző Michael Mann rendezte. A Collateral - A halál zálogá-ban az Eleven hús-ból és a Táncos a házban című filmből ismert Javier Bardem, illetve a Blöff-ben és a Szóljatok a köpcösnek-ben is parádésat alakító Dennis Farina is színre lép majd.