Az Underworld és a Van Helsing sztárja kimondta a boldogító igent. Élete párja pedig nem más, mint Len Wiseman, a korábbi vámpírokról és farkasemberekről szóló film rendezője.

Az ifjú pár a Bel-Air Hotel nevű luxusszállóban kelt egybe, mindössze néhány barátjuk és családtagjuk jelenlétében. A rendezőnek és a színésznőnek is ez az első házassága.

A házaspár tagjai az Underworld budapesti forgatásán találkoztak először, ahova Beckinsale még akkori barátjával, Michael Sheennel érkezett. Hamarosan azonban szerelem szövődött a színésznő és a rendező között, amelynek a vége az lett, hogy Beckinsale szakított Sheennel, aki egyben gyermeke apja is volt, Wiseman pedig kilenc évnyi házasság után telefonon vált el feleségétől, hogy egybekelhessen a Selene-t, a vámpírlányt alakító brit szépséggel.

Wiseman korábban videoklipeket rendezett, s többek között az En Vogue-gal és a Megadethtel dolgozott együtt. Az amerikai filmes már az Underworld folytatásának előkészítésén fáradozik, amelyben újdonsült neje alakítja ismét a főszerepet.