Az e heti premierek azoknak kedveznek, akik nem kedvelik az álomgyár színes-szagos produkcióit. Hollywoodból ezen a héten ugyanis csupán egy bemutató érkezik, ám annak is német a rendezője.

Troy - 2004
Rendező:
Wolfgang Petersen
Szereplők: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Sean Bean, Brian Cox, Peter O'Toole, Brendan Gleeson, Saffron Burrows, Julie Christie
Képek a filmből | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap | Előzetes


Természetesen a Célkeresztben-t is jegyző Wolfgang Petersen által rendezett Trójá-ról van szó. A 200 millió dolláros költségvetéssel leforgatott monstre produkció Homérosz Íliász-a alapján meséli el a trójai háború történetét. A grandiózus alkotásban a legmodernebb digitális technika segítségével keltik életre az ókori várost lerohanó hadsereget, a színészi alakításért pedig olyan nevek felelnek, mint az Achillest alakító Brad Pitt, a Páris herceget játsszó Orlando Bloom, illetve a Hulk című filmből ismert Eric Bana. Helénát, a világtörténelem legszebb asszonyát az "újonc" Diane Kruger személyesíti meg. Rajtuk kívül feltűnik még A Gyűrűk Urá-ban Boromir szerepét betöltő Sean Bean, illetve az Oscar-gálán életműdíjjal kitüntetett Peter O'Toole.