A cannes-i filmfesztivál mindig jó alkalom arra, hogy a producerek új filmek készültét jelentsék be. És Diane Kruger neve mintha mindegyik bejelentésben szerepelne. Az IC Press helyszíni tudósítója jelenti.

A 28 éves német színésznő korábban felbukkant a Fék nélkül - Michel Vaillant című versenyautós moziban is, de a legtöbben természetesen a Trója Helenéjeként fogják megjegyezni, és egy ideig nem is fognak elfeledkezni róla, hiszen bőven lesz alkalom az ismétlésre.

Legközelebb Nicolas Cage partnere lesz National Treasure című Bruckheimer-akciófilmben, Rose "Briszéisz" Byrne-nel együtt gyilkos lesz vagy áldozat egy hitchcock-i krimiben, a Wicker Park-ban, ezután operaénekesnővé maszkírozzák egy nagy európai összefogással készülő első világháborús film, a Joyeux Noel (Boldog karácsonyt!) számára. Jövőre pedig Beethoven (ez esetben Ed Harris) múzsájaként tűnik fel a vásznon Agnieszka Holland új rendezésében, a Copying Beethoven-ben.

Ez a karrier alaposan beindult, és nem véletlenül. Wolfgang Petersen szerint azért, mert Kruger egy 842-hajós nő. A Trója rendezője a Helené szerepére jelentkező színésznőket aszerint sorolta be, hány görög hajó indulna csatába értük. Kruger 842 hajóval került az élre, a többi pedig már történelem: Tróját földig rombolták, a hölgy pedig dúskál a szerepekben.

D.A. / IC Press - Cannes