Ha valaki eddig habozott volna, még egy érv amellett, miért jó újságírónak lenni Cannes-ban: mert Brad Pitt itt adott utoljára interjút. Az IC Press helyszíni tudósítója jelenti.

A színész, aki legalább olyan elszántsággal promotálja a Trójá-t, mint ahogy Hektórral vív a filmben, megunta az interjúkat. Cannes-ból elutazva bejelentette, elege van abból, hogy a botrányéhes sajtóhiénákat alig érdekli a film, amin annyit dolgozott, inkább mindenki azt kérdi tőle, igaz-e, hogy feleségével válófélben vannak.

A sajtószóvivők azóta folyamatosan magyarázkodnak persze, azt állítják, lesznek még nyilatkozatok, Pitt csak fáradt, sokat dolgozik, és csupán átmeneti szünetet tart. A házassága pedig kiváló.

Akhilleusz távozása után nem sokkal viszont Cannes-ba érkezett a pletykák kiváltója (egyébként a világ teljes pletykatermése felének kiváltója), Angelina Jolie, akivel Pitt egy közös forgatás során sok időt töltött együtt nemrég. Jolie ezúttal egy animációs film hangjaként és Nagy Sándor anyjaként érdemelte ki a cannes-i beutalót.

Rajta kívül a város vendége többek között Sean Penn, Jack Nicholson, Nicole Kidman, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Andie McDowell, Jodie Foster, Uma Thurman, Daryl Hannah és még sorolhatnánk. Szinte minden színészhez tartozik egy sajtótájékoztató és egy parti. Pezseg a város, bármerre néz az ember, ott a téma az utcán, bár nem hever, többnyire testőrök veszik körül.

D.A. / IC Press - Cannes