A francia filmfesztivál keretein belül bemutatták Tarantino negyedik filmjét. A Kill Bill két részét egy speciális, egybevágott változatban tekinthették meg az érdeklődők, s hatalmas tapssal jutalmazták a cannes-i zsűrielnökként tevékenykedő rendező alkotását.

A film közönsége egyenként megtapsolta a film készítésén dolgozó összes alkotót, a főszereplő Uma Thurmantől kezdve a technikusokig. A rendezőt pedig már az előtt álló tapsviharban részesítették, mielőtt a vetítés megkezdődött volna. Tarantinót a fesztivál művészeti igazgatója, Thierry Fremeaux kérte fel, hogy bemutassa legutóbbi munkáját a rendezvény vendégeinek. A 41 éves filmes újfent kitörő taps kíséretében köszönte meg a munkát a színészeknek és a producereknek.

Tarantino külön köszönetet mondott a főszereplő Uma Thurman szüleinek, illetve franciául köszönte meg a fesztivál közönségének a részvételt.

Uma Thurman elmondta, filmbéli karakterét, a Menyasszonyt igyekezett minél kevésbé vonzó nőként megformálni. A 34 éves színésznő szerint a Fekete Mambaként is ismert bérgyilkosnő nem a végzet asszonya.

"Végzetes, de nem kifejezetten nőies" - nyilatkozta Thurman. "Sőt, az igazat megvallva szerintem egyáltalán nem nőies. Meglehetősen kevés hiúság van benne. Azt éreztem vele kapcsolatban, hogy alighanem hiányzik belőle a csábítás és a flörtölés iránti vágy.
A cannes-i sajtótájékoztatón részt vevő egyik újságíró szerint ennek ellenére a Menyasszony kifejezetten vonzó jelenségnek tekinthető.

"Ez alighanem a véletlen műve" - mondta mosolyogva a színésznő, aki az egyik nagy kozmetikai cég reklámarca.

Thurman elmondta, soha nem gondolta volna, hogy képes lesz végigcsinálni a Tarantino által előírt edzéseket, illetve a rendező által megálmodott jeleneteket.

"Én csak egy vékony szőke csaj vagyok, aki soha nem mozdított meg egy súlyzót" - tréfált a színésznő, aki már-már emberfeletti módon az után csinálta végig a kimerítő tréninget és forgatást, hogy megszülte második gyermekét.