Ennek ellenére a helyi rendőrség erői nyugodtak. Ugyanis csupán a Coen testvérek új filmjének csapata mulatott egy jót a francia filmfővárosban. Az ilyenkor szokásos partik ezen üdítő kivételt leszámítva azonban meglehetősen laposak. Az IC Press helyszíni tudósítója jelenti.

A cannes-i filmfesztivál legfontosabb eseményei talán a vetítések - bár ezt egyelőre sokan vitatják -, de a második legfontosabbak egész biztosan a filmeket ünneplő partik. Idén a versenyprogram kicsit fakóbb a szokásosnál, és talán ezzel függ össze, hogy a murik sem olyanok, mint máskor.

A nagy esemény általában az MTV partija, amely tavaly Pierre Cardin divattervező hatvanas évekből maradt futurisztikus villájában került megrendezésre, idén viszont a szervezők jóval sápadtabb helyszínt választottak: egy normális tervező által építtetett házat.

A Kill Bill-buli egyetlen emlékezetes eseménye az volt, hogy hajnaltájt két vendég összeverekedett, és a biztonsági őrök elengedték pórázukról csendesen szunyókáló kutyáikat. Tarantino nyilván élvezte a helyzetet, de egyébként ez kevés egy igazán jó mulatsághoz.

Alicia Keys amerikai énekesnő egy háromszintes yachton látott vendégül jó néhány hírességet, s azzal próbálta megteremteni a jó hangulatot, hogy ruhástul ugrott a medencébe.

Tegnap este azonban megtört a jég. A Fesztiválpalotában lezajlott vetítés után a Betörő az albérlőm meghívottjait buszok szállították Antibes-ba, ahol a tenger partján, a film történetének megfelelően felépített kaszinó és a hozzá vezető alagútrendszer szolgált egy orbitális mulatság helyszínéül.

A szivarfüsttől, de már a játékpénztől is megőrülő szerencsejátékosokkal töltött rulettszoba, valamint a nyílt lángon, roston sütött malacok meg az alig azonosítható tengeri herkentyűk csak alapozták a hangulatot. Az est fénypontja egy húsztagú gospelegyüttes volt, amely közel egy órán át énekelt átszellemülten, tüzes tempóban. A dalok Jézust éltették, a közönség csápolt és táncolt. A zene ellenállhatatlannak bizonyult: fajra, vallásra és életkorra való tekintet nélkül mindenkit egyformán felpörgetett.

Forrás: EPA
Tom Hanks nejével a Betörő az albérlőm vetítése előtt


Rövid időre még a film sztárja, Tom Hanks is előmerészkedett a VIP vendégek számára elkerített külön kerthelyiségből, de a koncert végén gyorsan visszabújt a védett szektorba.

D.A. / IC Press - Cannes