Hosszas várakozás és találgatások után eldőlni látszik a szuperhős legújabb kalandjairól szóló film sorsa. A szereplők lassan megvannak, s a stáb is összeáll. A Warner 2006 nyarára várja a kész alkotást.

A piros köpenyes képregényfigurát ezúttal a 2002-ben, James Caviezel főszereplésével leforgatott Monte Cristo grófja című drámában feltűnt 21 éves Henry Cavill kelti majd életre. 

A női főszerepért egyelőre ketten versengenek. Egyikük a Trója című filmben Briszéiszt alakító Rose Byrne a másik pedig a Kegyetlen játékok-ból ismert Selma Blair. A darkhorizons.com című weboldal értesülései szerint Byrne az esélyesebb Lois Lane szerepére.

Superman barátját, Jimmy Olsent a hírek szerint a Narancsvidék című tévésorozatból ismert Adam Brody alakítja majd. A legnagyobb név azonban kétségtelenül az Oscar-díjra jelölt Johnny Depp, aki a kíméletlen üzletembert, Lex Luthort személyesíti majd meg. A forgatókönyvet J. J. Abrams írja majd, s a hírek szerint két év múlva nyáron kerülhet legkorábban a mozikba a szuperhős legújabb kalandja.