A 32 éves színésznő a díva lánya által írt életrajzi mű filmváltozatának főszerepében bújik majd az isteni Marlene bőrébe, s a produceri teendőket is ő látja majd el.

A Variety értesülései szerint a DreamWorks zászlaja alatt hajózó produkcióra az 1992-ben elhunyt művésznő örökösei is áldásukat adták.

"Gwyneth Paltrow-ban megvan az arisztokratikus tartás, valamint a képesség, hogy érzelmek nélkül is mélységet adjon az általa megformált karaktereknek, s így ideális Marlene szerepére" - nyilatkozta Dietrich unokája, Peter Riva.

A stílusáról, egójáról és perfekcionizmusáról ismert díva 1902-ben született, majd hollywoodi karrierje előtt Németországban dolgozott kabaréénekesként. A nemzetközi ismertséget Josef von Sternberg 1930-as filmje, a Kék angyal hozta meg neki. Ekkor átköltözött Hollywoodba, s a harmincas évek végére már ő volt a filmszakma legjobban fizetett színésznője.

A második világháború után kissé háttérbe húzódott, ám még ekkor is szerepelt emlékezetes alkotásokban, például A gonosz érintésé-ben vagy A vád tanújá-ban. 1992-ben, 90 éves korában hunyt el.

Paltrow karrierje az utóbbi időben kissé háttérbe szorult, mivel a színésznő terhessége miatt nem vállalt munkát. Ben Affleck egykori menyasszonyának tehát most nagy szüksége van egy sikeres filmre, s Marlene Dietrich megformálása minden esélyt megadhat számára, hogy visszatérjen a filmcsillagok élvonalába. Paltrow-t legközelebb  Jude Law partnereként láthatják a mozirajongók a különös hangulatú retró sci-fi-ben, a Sky Captain and the World of Tomorrow-ban, amelyben feltűnik a szépséges Angelina Jolie is.