A Király visszatért egy újabb díjért

A Tolkien-trilógia záróakkordját választották a Music Television mozis díjátadóján a legjobb filmnek. Johnny Depp és Uma Thurman sem távoztak üres kézzel.

A 41 éves színész a Karib-tenger kalózai-ban nyújtott teljesítményéért vehette át a díjat, míg a Kill Bill főszerepét eljátszó Thurman a legjobb színésznő kategóriában győzedelmeskedett. A legjobb filmnek járó elismerést a Peter Jackson által rendezett A Király visszatér kapta. Szintén a Tolkien-trilógia befejező részének jutott a legjobb akciójelenetért járó trófea is a gondori csata képsoraiért. Uma Thurmannek ítélték még a legjobb küzdelem díját is, a Kill Bill-ben az őrült iskoláslánnyal, a Chiaki Kuriyama által alakított GoGo Yubarival lefolytatott barátságtalan mérkőzésért.

A legjobb komikusi teljesítményért Jack Black vehette át az aranyozott pattogatott kukoricás zacskót. A Rocksuli főszerepéért jutalmazott színész olyan nagy nevettetőket utasított maga mögé, mint Jim Carrey, Will Ferrell, Johnny Depp és Ellen Degeneres - aki a Némó nyomában című animációs film szinkronizálásáért került a jelöltek közé.

A legjobb újonnan felfedezett színész megtisztelő címét az X-Men második részében a Jégembert alakító Shawn Ashmore kapta meg, míg ugyanebben a kategóriában a hölgyeknél a Nem férek a bőrödbe egyik női főszerepét eljátszó Linday Lohan győzedelmeskedett. A legjobb új nemzetközi felfedezettnek az Igazából szerelem-ben feltűnt Martine McCutcheont választották.

Az egyik legnépszerűbb díjat, a legjobb csóknak járó trófeát ezúttal hárman vehették át, mégpedig a Starsky és Hutch egyik pikáns jelenetében szereplő Carmen Elektra, Amy Smart és Owen Wilson. A díjátadó szokásaihoz híven a győztesek ilyenkor a színpadon megismétlik filmbéli akciójukat, ám ezúttal ez elmaradt, ugyanis csupán az egykori Baywatch-baba lépett a pódiumra, hogy átvegye a díjat.

"Nagyon édes és nagyon ártatlan jelenet volt" - mondta a csókról a színésznő. "Nem volt nyelves, legalábbis úgy emlékszem."

A legjobb filmbéli párosnak az Adam Sandler - Drew Barrymore duó bizonyult az 50 első randi-ban nyújtott teljesítményükért, míg a legjobb negatív szereplő díját a Kill Bill-ben maffiafőnököt alakító Lucy Liu vehette át. A legjobb táncjelenetnek pedig Sean William Scott teljesítménye bizonyult az Amerikai pite harmadik részében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK