Harry Potter és a beton

Ezen a héten csupán három premierfilm érkezik a mozikba, azonban ebből az egyik a várva várt Harry Potter-sorozat harmadik epizódja, a másik kettő pedig üdítően friss európai alkotás.

Harry Potter and the Prizoner of Azkaban - 2004
Rendező: Alfonso Cuaron 
Szereplők: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Gary Oldman, David Thewlis, Peter Best, David Bradley, Julie Christie, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Richard Griffiths, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Timothy Spall, Julie Walters, Emma Thompson
Képek a filmből | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap | Előzetes

Forrás: InterCom
Még több kép a filmből

A Harry Potter és az azkabani fogoly története egy kicsivel sötétebbre sikeredett, mint a korábbi epizódok. A rendezést ezúttal az a mexikói Alfonso Cuarón vette át, aki korábban például az Anyádat is című komédia rendezői székében ült. A harmadik epizódban visszatérnek a jól ismert szereplők, Harry, Hermione és Ron, na meg persze a tanári kar tagjai, mint például az Alan Rickman által alakított Perselus Piton professzor. Feltűnnek új arcok is, az Oscar-díjas Emma Thompson, Sybil Trelawney professzorasszony szerepében, illetve Gary Oldman, aki Sirius Blacket, az elítélt varázslót alakítja.

A történet szerint Harry a rokonainál tölti a nyári szünetet, ám nincs kifejezetten ínyére a családi kör. Egyik nap magához rendeli őt a mágiaügyi miniszter, s tudtára adja, hogy élete veszélyben forog, mert megszökött az azkabani börtönből a már említett Black, aki egykor Voldemort nagyurat segítette, hogy megtalálja és eltegye láb alól Harry szüleit. Siriusnak most minden valószínűség szerint az ifjú varázslótanoncra fáj a foga, ezért mihamarabb vissza kell térnie Roxfortba. A mágusiskolát körülveszik a rémisztő dementorok, akik az azkabani börtön őrei. Az összecsapás ennek ellenére elkerülhetetlennek tűnik, s Harrynek ezenfelül egy sor kérdésre is választ kell találnia, mindennek a tetejébe pedig Hermione is időről időre eltűnik szem elől.

Előző
Következő