Andy Serkis, aki életre keltette az elátkozott lényt, most a jobb sorsra érdemes óriásgorilla bőrébe fog bújni a Peter Jackson által rendezett legújabb kasszasiker-gyanús filmben.

A Tolkien-trilógia rendezője most King Kong történetén dolgozik. Az óriásgorilla szerelmét az Oscar-díjra jelölt Naomi Watts alakítja majd, s a Gollam jellegzetes mozgását megalkotó Serkis személyesíti majd meg a túlméretezett főemlőst. A színész A Gyűrűk Ura-filmek készítése során egy mozgásérzékelőkkel ellátott ruhát viselt, amelynek segítségével leforgatták azokat a jeleneteket, amelyben a gyűrű hatalma által elkárhozott lény is szerepelt. Az utómunkálatok során a legmodernebb digitális technika segítségével változtatták Serkist Gollammá. A 40 éves színész legutóbb a Jennifer Garner főszereplésével leforgatott 13 Going On 30 című vígjátékban szerepelt.

"Azt hiszem, most egy teljesen új élmény vár Andyre és rám, mivel most hosszabb és drámaibb jeleneteket forgatunk majd együtt" - nyilatkozta Peter Jackson. "Furcsa lesz, hogy most nem a Gollam-jelmezben látom majd, de azt hiszem ez nem jelent majd akadályt."

"Bár Andy nagyon sokat tesz majd hozzá King Kong figurájához, ez korántsem jelenti azt, hogy emebrszerűvé próbáljuk tenni a figurát" - tette hozzá a legjobb rendező Oscar-díjával jutalmazott filmes. "A történet legjelentősebb része, hogy ő egy igazi vadállat, egy ellenséges környezetben, ezen pedig nem tervezünk változtatni."

Serkis és Watts mellett Jack Black és Adrien Brody is feltűnik majd a 2005-ben bemutatásra kerülő filmben. A forgatókönyvet Jackson felesége, Fran Walsh és Philippa Boyens írják majd, akik a Tolkien-trilógia filmes adaptációján is dolgoztak.