A kaliforniai kormányzó utolsó filmszerepe hamarosan a mozikba kerül a 80 nap alatt a Föld körül legújabb változatában. Verne örökzöldjében Schwarzenegger egy egoista, nőcsábász herceget alakít.

A Jackie Chan és Steve Coogan főszereplésével leforgatott vígjátékban az osztrák származású kormányzó az önző, szoknyapecér Hapi herceget alakítja. A 57 éves színész az egzotikus nemes megformálásáért kivívta kollégái elismerését, akik észrevették, milyen jól parodizálja Schwarzenegger a Hollywoodban róla kialakult képet.

"Szerintem Arnold nem nagyon törődött az imidzsével, ebben a filmben nyugodt szívvel figurázta ki saját magát" - nyilatkozta a premieren Jackie Chan, aki Passepartout-t, az inast alakítja a vásznon, emellett a 80 nap alatt a Föld körül produceri teendőit is ellátta.

Schwarzenneggert kormányzói kampánya idején több nő is szexuális zaklatással vádolta. Hapi herceg szerepében az osztrák azzal dicsekszik, hogy a hét minden napjára jut neki egy feleség.

"Azt hiszem, ez kissé ironikus, de egyben azt is jelenti, hogy Arnoldnak kiváló humorérzéke van" - mondta Robert Patrick, aki a Terminátor második részében a gyilkos T1000-es robotot alakította. Patrick szintén a díszbemutató vendége volt, akárcsak Macy Gray, Rob Schneider és Kathy Bates is, akik mindannyian megjelennek a filmen is.

"Szerintem nagyon pozitív volt dolog tőle, hogy félrerakta az egóját, és elfogadta, hogy egy röhejes parókában és egy fürdőköntösben kell bohóckodnia a filmben" - nyilatkozta a Lakótársat keresünk-ből is ismert Cécile De France, aki a vígjáték során egyszer közös fürdőt vesz a kormányzóval.

Cécile De France, Steve Coogan és Jackie Chan

Schwarzenegger ugyan még politikai karrierje előtt forgatta le a filmet, nem jelenhetett meg a premieren, mert Kalifornia kormányzójaként nem vállalhat szerepet az alkotás népszerűsítésében.

"Alighanem sokkal fontosabb dolga van most, hogy Kalifornia ügyeit kell intéznie" - nyilatkozta Steve Coogan, aki a történet főhősét, a szórakozott tudóssá átalakított Phileas Foggot kelti életre.