Az ifjú varázsló harmadik filmje szilárdan tartja magát a mozis nézettségi listák élén. Vin Diesel és Shrek a dobogó második és harmadik helyére futottak be.

A Harry Potter és az azkabani fogoly második hétvégéjén 35,1 millió dollárt varázsolt ki az amerikai mozilátogatók zsebéből. Bár a jegyeladások 62,6%-kal visszaestek, az Alfonso Cuarón által rendezett kalandfilm még így is 158,1 milliós bevételt generált a premiert követő első tíz napban. J. K. Rowling első könyvadaptációja 186,9, a második epizód pedig 148,4 milliót hozott ugyanennyi idő alatt.

Az ezerarcú Vin Diesel legújabb akciófilmje, A sötétség krónikája érkezett a második helyre 24,6 millióval. A David Twohy által rendezett sci-fi a Pitch Black - 22 évente sötétség folytatásaként készült el, nem kevesebb mint 105 millió dollárból. Az első hétvége eredményei alapján elmondható, hogy Diesel karrierjének harmadik legjobb nyitását könyvelhette el az xXx (44,5 millió), illetve a Halálos iramban (40,1 millió) után.

A Shrek 2 továbbra is tarol a mozikban. Egy hónappal premierje után még mindig össze tudott gereblyézni 24 millió dollárt, s ezzel összbevételei 354 millióra rúgnak. A szombati nap folyamán a zöld ogre egész estés animációs filmje felülmúlta a tavalyi év nagy szenzációjának számító, Oscar-díjjal jutalmazott Némó nyomában-t, amely 25 nap alatt 339,8 millió dollárt gyűjtögetett. A Shrek 2 ezenfelül A két torony sikerét is maga mögé utasította, s most a Jurassic Park nyolcadik, illetve A passió hetedik helyére pályázik a minden idők legnagyobb bevételét produkáló filmjeinek listáján.

A Nicole Kidman főszereplésével leforgatott Stepfordi feleségek 22,2 millióval nyitott, a Garfield című film - amelyben a képregényfigurát mintázó animált macska teszi próbára a hús-vér szereplők idegeit - 21,7 milliós bevételt tudott elérni. A Ronald Emmerich által rendezett Holnapután a premierjét követő harmadik hétben 14,6 milliónyi jegyeladást produkált.

Hazánkban szintén a Harry Potter és az azkabani fogoly uralta a nézettségi listát. Annak ellenére, hogy nem a főszezonban került bemutatásra, a film 77 698 nézőt tudott a budapesti filmszínházakba csábítani, ez pedig kiváló eredmény, ugyanis idén eddig csupán A király visszatér-re voltak többen kíváncsiak. A Tolkien-trilógia záróakkordjára 108 108 néző váltott jegyet. Az új Potter-film a magyar mindenkori nézettségi listára is felkerült, a nyolcadik helyen. Ezzel olyan filmsikerek közé sorolható, mint a Csillagok háborúja legutóbbi két epizódja, a Mátrix - Újratöltve, illetve a három A Gyűrűk Ura-film. Az azkabani fogoly a hétvége mozis bevételeinek kétharmadát zsebelte be.