Újra forog a Terézanyu-film

Folytatódnak hétfőn reggel Rácz Zsuzsa bestsellerje, az Állítsátok meg Terézanyut! című könyv alapján készülő film munkálatai a budapesti New Orleans bárban.

A produkció tavaly novemberében állt le. A stáb az eredeti tervek szerint is csak a téli jeleneteket rögzítette volna - többek között a budapesti Műjégpályán -, az utolsó napon azonban a címszereplő Hámori Gabriella súlyos lábsérülést szenvedett.

A forgatást már májusban újra kezdték volna, ez azonban a Sorstalanság című film csúszása miatt késett, ugyanis a Állítsátok meg Terézanyut! című film operatőrje a Koltai-filmet is fotografáló Pados Gyula. Mivel a film rendezője, Bergendy Péter és az operatőr évek óta elválaszthatatlan alkotótársak a reklámfilmiparban, ezúttal is elképzelhetetlennek tartották volna, hogy egymás nélkül fejezzék be a produkciót.

Hámori Gabriella mellett további főbb szerepekben Ónodi Eszter, Schell Judit, Major Melinda látható, de szerepel a filmben a kritikusok szerint 2004 legjobb filmszínésze, Csányi Sándor, valamint az év legjobb filmes karakterszínésze, Nagy Ervin és László Zsolt, a Nemzeti Színház művésze is. Kifejezetten a forgatás miatt tér vissza Ausztráliából Hujber Ferenc. Kisebb szerepekben olyan magyar sztárok is föltűnnek, mint Csomós Mari, Haumann Péter vagy Bács Ferenc.

A forgatás legfontosabb vidéki helyszíne Nagyvázsony lesz, július közepén. A filmet a tervek szerint 2004 decemberében mutatják be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK