Pasizós jelenetek a Terézanyu-forgatáson

Június 22-én, kedden a Lovag utcai New Orleans pubban forgatták az Állítsátok meg Terézanyut! című film szórakozóhelyi jeleneteit. A főhősnő Kéki Katát játszó Hámori Gabriella mellett feltűnik az "anyakomplexusos balfácán", a "hányós fiú" és a "normális srác". A felvételek jó hangulatban folynak. Bergendy Péter rendező és Pados Gyula operatőr igényes közönségfilmet szeretne készíteni - nem annyira a szingliségről, inkább egy lány boldogságkereséséről.

A forgatás helyszíne, a New Orleans pub tömve van stábtagokkal és unottan lézengő, ám rendkívül trendi statisztákkal. A jelenetek felvétele hétfőn kezdődött újra a novemberi leállás után.

"Két napja olyan jeleneteket forgatunk, mikor Kata abban a stádiumban van, hogy nincs férfi az életében, és azzal a legegyszerűbb módszerrel próbálkozik, hogy elmegy szórakozóhelyekre a barátnőivel" - meséli Hámori Gabriella, a Kéki Katát játszó főszereplőnő.

"Igazából én csak egy röpke epizód vagyok Gabi estéjén belül" - kapcsolódik be a beszélgetésbe Ruszina Szabolcs, aki "a hányós fiú"-ként definiálta szerepét. "Kata végtelen sok figurával összeszalad, ezt úgy lehet elképzelni, mint azokon a filmeken, ahol egy zenekarhoz keresnek új tagot, és egyre extrémebb, borzasztóbb, visszataszítóbb, vagy mulatságos alakok jönnek. Ez egy ilyen este" -magyarázza.

Szabolcs és Gabi épp most fejezték be közös jelenetüket, amelyben a fiú nekitámaszkodik egy piszoárnak, és ott szerelmet vall Katának, közben rá se bír nézni,  mivel annyira el van foglalva a fő tevékenységgel.

A főhősnő ekkorra már túl van egy anyakomplexusos fiúval való megismerkedésen, akit Széles Tamás alakít. "Az a neve neki, hogy balfácán, de tulajdonképpen csak egy gátlásokkal küzdő ember" - mondja Tamás a karakterről. A színészi feladat érdekessége, hogy "rá kell jönni, hol van az a határ, ami még hihető, de ugyanakkor legyen pici humor is, legyen groteszk az a figura".

Délután veszik föl Hámori Gabi és a Pétert alakító Nagy Ervin jelenetét. Az este végén Kata nagyon részeg, összefut egy régi barátjával, aki színjózan, és haza akarja vinni, de a lány már az egész világra meg van sértődve. Péter a "normális srác" a történetben, de ezt nem veszi észre a főszereplőnő, csak a legvégén.

"Eddig elég szélsőséges karaktereket játszottam filmen, többek között ezért is örültem ennek a felkérésnek. Szeretnék kihozni annyit ebből a normális szerepből, hogy megjegyezhető legyen, hogy azt mondják a lányok a moziban: tényleg, ez a hülye miért nem veszi észre, hogy ott áll mellette az igazi" - meséli Nagy Ervin.

Forrás: [origo]
Nézzen képeket a Terézanyu-film forgatásáról!

Bergendy Péter, a rendező szerint a Terézanyu elsősorban női fim lesz, de úgy gondolja, hogy minden olyan embernek készül, akik valami miatt magányosnak érzik magukat a világban, akik szeretik az érzelmes dolgokat, szeretnek sírni-nevetni.

A körülbelül 160 milliós költségvetésű produkción nagy stáb dolgozik, a színészek száma is jelentős, hiszen rengeteg apró szerep van. A szakma régi nagyjaiból többek között feltűnik majd a vásznon Haumann Péter, Végvári Tamás, Csomós Mari és Bács Ferenc is. Bergendy Péter szerint szívesen vállalták a feladatot. "Még hogyha kicsi szerepek is, fontos, érzékeny, drámai jelenetek azok, amikben láthatjuk őket."

Az eredetileg pszichológus végzettségű rendező nem hiszi, hogy ez a film a szingli-jelenségről szólna, inkább egy "olyan nőről, aki elveszti a munkáját, szakít a barátjával, új helyzet előtt áll, új pasit kell találnia. Azt mutatjuk meg, hogy mi kell mindezek megvalósulásához, és hogy nehéz manapság a világban igazi partnert találni."

Hámori Gabi szerint annak ellenére, hogy ez egy komédia, romantikus történet, nagyon alátámasztott pszichológiailag is. "A történet attól igazán jó, hogy a humor mellett van benne egy kis elesettség, elveszettség is" - mondja Nagy Ervin.

A forgatókönyv Rácz Zsuzsa közreműködésével készült, de a film helyenként egészen eltér majd a regénytől, számíthatunk meglepetésekre. "A könyv inkább állapotjelentés, a filmnek pedig van eleje, közepe, vége. A filmbéli történetmesélésnek az az alapja, hogy a főszereplőt eljuttassuk valami fontos gondolatig, ami a végére kikristályosodik" - magyarázza Hámori Gabi.

Forrás: [origo]
Nézzen képeket a Terézanyu-film forgatásáról!

Az operatőr, Pados Gyula csak néhány napja fejezte be a Sorstalanság forgatását. Nem volt könnyű az átállás. "Az Állítsátok meg Terézanyut! teljesen másfajta hozzáállást kíván tőlem, de nagyon izgalmas feladat volt, hogy hogyan csinálok meg egy bizonyos szempontból nagyon mai, modern történetet. Ez a mozi arról is szól, hogy mennyire hiszünk magunkban. Ez egy olyan alapkérdés, ami minden filmben benne van, csak persze különböző fajsúllyal" - mondja.

Pados Gyula és Bergendy Péter régi barátok, sokszor dolgoztak már együtt reklám- és rövidfilmeken, tévéműsorokon. De nem csak őket fűzi össze szoros kötelék. "Olyan a stáb, mint egy család, évek óta ezekkel az emberekkel dolgozom. Épp ezért nagyon jó a hangulat a forgatáson" - meséli az operatőr.

Az Unió Film és az RTL Klub koprodukciójában készülő film jeleneteinek felvétele előreláthatólag július 24-én fejeződik be, a bemutató decemberben lesz.

Janicskó Kata

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK