Készül az indiai Pókember

Peter Parker ideje lejárt. A helyét Pavitr Prabhakar veszi majd át, aki kék-piros pókruhája mellé hagyományos indiai népviseletben lengedezik majd az ázsiai ország magasabb épületei között.

A szuperhős kalandjait kiadó Marvel Comics a Gotham Entertainment Grouppal együttműködve úgy érezte, ideje kicsit felfrissíteni Pókember figuráját. Júliusban a piacra kerülnek a képregény indiai kiadásának első példányai, amelyben a Pavitrből Pókemberré változó fiatalember Rakshast, az egykori Zöld Manót üldözi majd. A történet szerint az ifjú szuperhős egy jógitól kapta különleges képességeit.

A hírek szerint az india környezetet igyekeztek minél jobban kihasználni a készítők, ezért Pókember többek között riksákon és egyéb egzotikus közlekedési eszközökön is harcol majd. A végső leszámolás helyszíne pedig a Taj Mahal lesz.

"Pókember újrarajzolása nem csupán egy próbálkozás az eladási mutatók javítására, illetve nem csak a hamarosan bemutatásra kerülő Pókember 2 című film népszerűségét szeretné meglovagolni" - nyilatkozta Sharad Devarajan, a Gotham Entertainment ügyvezetője. "Ez a projekt egyértelműen jelzi a kulturális globalizálódást, amely az Egyesült Államok és India között is végbemegy. Természetesen az újrarajzolt képregényeket az USA-ban is kiadjuk."

"A Marvel jelenleg is szorosan együttműködik velünk, hogy újraírjuk Pókember teljes mitológiáját" - tette hozzá Devarajan. "Az új kiadás teljes egészében Indiában játszódik majd, így a szereplők és a gonoszok is mind indiaiak lesznek majd. Ez lehetőséget ad rá, hogy játsszunk egy kicsit a hős eredetével, képességeivel, öltözékével, és ötvözzük mindezt a helyi szokásokkal és hagyományokkal. A egy egyszerű fordítás helyett teljesen átdolgozzuk a figurákat, így helyi szuperhős születik majd."

Forrás: MarvelForrás: MarvelForrás: MarvelForrás: Marvel

Ez lesz az első alkalom, hogy egy helyi kultúra kedvéért teljes mértékben átalakítják egy szuperhős figuráját. Ez a tény kiválóan mutatja, mennyit fejlődött az elmúlt években az indiai animációipar.

A Variety a Devarajan által is említett Pókember 2 kapcsán szokatlanul pozitív hangvételű kritikát közölt szerdai számában. Todd McCarthy kritikus a technikai megvalósításon kívül a forgatókönyv mélységét és drámaiságát is dicsérte cikkében. A Tobey Maguire Kirsten Dunst és Alfred Molina főszereplésével leforgatott akciófilm augusztus 12-én kerül a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK