A többek között George W. Bush amerikai elnök és Oszama bin Laden családjának üzleti kapcsolatait leleplezni igyekvő, Fahrenheit 9/11 című film a hétvégén több mint húszmillió dolláros bevételt generált az amerikai mozikban.

A Fahrenheit 9/11 nem kevesebb, mint 21,8 millió dollárt kaszált a hétvége során, ezzel egyrészt minden eddigit felülmúlt a dokumentumfilmek kategóriájában, másrészt a teljes nézettségi lista legelső helyét is elfoglalta az USA-ban.

"Ezen a hétvégén a nemzeti párbeszéd részévé vált a film" - mondta az Oscar-díjas Moore vasárnap reggel tartott sajtótájékoztatóján.  
A Fahrenheit 9/11 annak ellenére állt a nézettségi lista élére, hogy csupán 868 filmszínház tűzte műsorára, amely elenyésző egy átlagos hollywoodi nagyfilmhez képest. Azonban az egyes mozik átlagban valamivel több mint 25 000 dollár értékben adtak el jegyeket, s a legtöbb helyen teltházas vetítéseket bonyolítottak le.

"Ez a film az első hétvégén magasabb bevételt hozott, mint a Kóla, puska, sültkrumpli a bemutatóját követő kilenc hónapban" - nyilatkozta Moore, aki hozzátette, a Columbine középiskolában történt mészárlás kapcsán készült filmje 21,6 millió dolláros bevételt generált.

A Fahrenheit 9/11 sikere az eddigi legjobb bemutatkozás egy Arany Pálmával jutalmazott filmtől. Quentin Tarantino 1994-es Ponyvaregény-e például csupán 9,3 millióval nyitott. Szintén ehhez az esztendőhöz köthető az utolsó olyan alkalom, amikor egy olyan alkotás állt a nézettségi lista élén, amelyet ezernél kevesebb vásznon  vetítettek le. Akkor a Hugh Grant neve által fémjelzett Négy esküvő, egy temetés című vígjáték diadalmaskodott, annak ellenére, hogy csupán 721 moziban lehetett látni.

A lélegzetelállító nézettségi adatok különösen azért érdekesek, mert számos, főként republikánusok által lakott településen is hatalmas volt az érdeklődés Moore filmje iránt. A filmet a Disney tiltakozása miatt végül nem a leányvállalat Miramax, hanem az elsősorban művészfilmekkel foglalkozó stúdió két vezetője, a testvérpár Bob és Harvey Weinstein mutatta be, a Lion's Gate bevonásával.

A film politikai töltete volt a nagy érdeklődés egyik kiváltója. A liberális aktivista csoportok közül a MoveOn internetes szervezet 115 000 nézőt toborzott, ám Eli Pariser, a tömörülés vezetője szerint ez a szám jóval magasabb volt, mivel a regisztrált érdeklődők közül sokan elhozták barátaikat és családjukat is. Moore szerint azonban nem csupán a baloldali érzelműekhez szól a film.

"Ez a jó az amerikai emberekben, hogy nem úgy járnak a világban, hogy rájuk van írva, hogy konzervatívok vagy liberálisok" - nyilatkozta az Oscar-díjas rendező a Variety számára. "Nem tudom, hogy a Fahrenheit 9/11 hatással lesz-e majd a választásokra, de egy biztos, az ország középső részén és a déli régiókban - ahol erősebb a jobboldal - sokan váltottak jegyet a filmre, és az értesüléseim szerint a legtöbbjüket megindította, amit láttak."