Az Oscar- és Arany Pálma-díjas rendezőnek meggyűlt a baja a filmjét kritizáló konzervatívokkal. Egy republikánus weboldal ugyanis letölthetővé tette a Fahrenheit 9/11 kalózmásolatát az internetről.

A bejegyzés június 27-én került fel a MooreWatch.com nevű weboldalra. A site tulajdonosa még egy Moore-tól származó - bár forrásmegjelölés nélküli - idézetet is mellékelt, amelyben a dokumentumfilm-rendező az internetes fájlmegosztás mellett tör lándzsát.

"Nem értek egyet a szerzői jogi törvényekkel, és nincs is bajom azokkal, akik letöltik a filmjeimet és megosztják más emberekkel" - olvasható a Moorewatch.com-on. "Amíg nem azért csinálják, hogy profitot termeljenek az én munkámból, addig nem ellenzem az ilyesmit."

Tom Ortenberg, a filmet terjesztő Lions Gate Films elnöke azonban jogi lépéseket fontolgat.

"Véleményem szerint szánalmas, amit a Fahrenheit 9/11-et ellenzők csinálnak" - nyilatkozta az MSNBC-nek adott interjújában Ortenberg. "Jelenleg a jogi lehetőségeinkről tájékozódunk. Nem fogjuk hagyni, hogy bárki visszaéléseket kövessen el a filmmel kapcsolatban."

A májusi cannes-i filmfesztivál óta többek között a Limewire és az eDonkey fájlmegosztó rendszereken is feltűntek a Fahrenheit 9/11 kalózmásolatai, azonban a BigChampagne online elemző cég szerint vasárnap óta ugrásszerűen megnőtt a Moore filmjét letöltők száma. Ennek ellenére a dokumentumfilm több mint húszmillió dolláros bevételt produkált premierje napján, s a művet körülvevő érdeklődés egyre jobban fokozódik. A kezdeti médiaérdeklődésből lassanként politikai kampány bontakozik ki a nyíltan Bush-ellenes Moore pártolói, illetve a kormánypárti polgárok között.