Kamaszkorunk kedvenc filmjei

Nem kétséges, hogy a Dirty Dancing második részével a forgalmazók a vakáción lévő tizenéveseken kívül a nosztalgiára vágyó felnőtteket is szeretnék becsalogatni a moziba. Vajon, aki szégyenlősen morzsolgatta könnyeit Baby és Johnny első csókja láttán, vagy a függönyt behúzva gyakorolta a film salsa-lépéseit, kíváncsi lesz ugyanarra a történetre 20 évvel később, új szereplőkkel, kubai díszletek közt? Az amerikai bevételi adatok cáfolják a feltevést, mindenesetre biztosra is lehet menni retro-összeállításunk többi darabjának újranézésével.

Dirty Dancing -1987
Rendező:
Emile Ardolino
Szereplők: Patrick Swayze, Jennifer Grey

A rút kiskacsából dögös hattyú lesz a táncparkett izmos ördögének karjaiban. Apu ellenzi, de veled is megtörténhet egy unalmas családi nyaraláson!

Klasszikus: "Babyt senki sem ültetheti a sarokba!"- mondja Patrick Swayze, majd felcsendül az "I've had the time of my life"-  minden jó, ha a végén ott a legendás táncjelenet.

Kicsit ciki: A körülbelül nyolc táncos videoklip közötti tölteléksztori igencsak soványka, és a főszereplők is maradhatnának inkább a salsánál a kínos párbeszédek helyett.

Sláger: A már említett katartikus finálé-dal mellett az egész filmzenealbum kötelező nosztalgia-darab, titkos favorit a Hey baby Bruce Channeltől.

Hatása: Azonkívül, hogy divatba hozta a lányoknál a farmer-shortot, megért egy tévésorozat-folytatást is. Figyelemre méltóbb azonban az "ausztrál Dirty Dancing"-nek keresztelt Kötelező táncok.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK