Antonio Banderas és Pedro Almodóvar újra együtt dolgozhat egy bizarr francia regény filmadaptációján. A történetben a latin színész egy plasztikai sebészt alakítana, aki beleszeret egy férfiból átoperált nőbe.

Antonio Banderas és Pedro Almodóvar újra közös filmen gondolkodik. Egy francia regény, a Tarantula filmadaptációját tervezik. Banderas egy plasztikai sebészt játszana, aki elrabolja és nővé operálja lánya megerőszakolóját, majd beleszeret. "Bárki más mesélte volna el ezt a sztorit, azt mondtam volna, hogy megőrült. Pedro Almodóvarban viszont megbízom"- nyilatkozta a színész a bizarr történetről.

A latin filmcsillagnak jó oka van a bizalomra, hiszen a spanyol kultuszrendező filmjeiben vált híressé. Almodóvar a spanyol nemzeti színházban figyelt fel a tehetséges kezdő színészre, s a következő kilenc évben öt filmjében is szerepeltette. Antonio Banderas bemutatkozó nagyjátékfilmje Almodóvar Szenvedélyek labirintusa című alkotása volt. Közösen készítették A vágy törvényé-t, a Kötözz meg, és ölelj!-t, a Matador-t, valamint az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című vígjátékot, melyet 1989-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra jelöltek.

Nem ez az első olyan szerepe Banderasnak, amelyben férfival esik szerelembe. Számos filmben játszott már meleget, az egyik leghíresebb ilyen alakítását a Philadelpia című filmben nyújtotta, Tom Hanks szeretőjeként. A film után sokan kérdezték tőle, hogy a valóságban is a férfiakhoz vonzódik-e. "Soha életemben nem volt homoszexuális tapasztalatom. A nőket szeretem, de teljes mértékben támogatom a melegeket"- volt kénytelen ismételgetni. Furcsának találja, hogy ha bűnözőt játszik, az emberek megértik, hogy az csak egy szerep, de ha megcsókol egy másik férfit a filmvásznon, rögtön melegnek hiszik.

Antonio Banderas a magánéletben ellenzi a plasztikai sebészeti beavatkozásokat. Sosem vetné alá magát egy ilyen műtétnek, és feleségétől, a nála néhány évvel idősebb Melanie Griffithtől sem várja el, hogy felvarrassa a ráncait. Szerinte az öregedést tiszteletben kell tartani, hiszen természetes dolog. "Tényleg nem érdekelne, ha Melanie-nak megjelenne egy ránc az arcán. Nem vagyok az a típus."