Novemberben érkezik a mozikba a Bridget Jones második része, de a film előzetese már most megtekinthető az interneten. A szereplőgárda ugyanaz, Bridget továbbra is a régi, de a kalandok újak.

Novembertől lesz látható a magyar mozikban a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök. Addig is az interneten már meg lehet nézni a Helen Fielding regényéből készült film előzetesét. A kedvcsinálóban Bridget kocog, sokat mosolyog, hol Darcy karjaiban van, hol Cleaverében. Látható egy rövid jelenet, melyben kínos helyzetbe kerül: akkor suttog pikáns szerelmi vallomást a pasijának, mikor az értekezleten ül a mexikói nagykövettel és az Amnesty International elnökével, és a telefon ki van hangosítva. Az előzetesben abba is bepillanthatunk, hogyan kerül Hugh Grant megint szembe Bridget hatalmas bugyijával.

A 2001-es Bridges Jones naplója 280 millió dollár bevételt hozott, a főszereplő Reneé Zellwegernek pedig Oscar-jelölést. A Mindjárt megőrülök-ben a szőke színésznő előző gázsijának csaknem hétszereséért, 15 millió fontért vállalt szerepet, mintegy fájdalomdíjul az újabb kötelező hízókúráért. Hugh Grant és Colin Firth is vállalta a folytatást, a rendező azonban új. Beeban Kidron többek között a Lestrapált emberek és a Wong foo! Kösz mindent, Julie Newmar című filmeket készítette eddig.

A forgatókönyvet ugyanaz a Andrew Davies, Adam Brooks és Richard Curtis készítette, aki az első részét is. Mindannyian profik a vígjátékokban, Richard Curtis jegyzi például a Négy esküvő és egy temetés-t, a Notting Hill-t, valamint az Igazából szerelem című alkotást is.

Bridget Jones a Mindjárt megőrülök-ben már nem szingli, de szinte ugyanaz a lány marad, mint az első filmben. Továbbra is folyamatosan számolgatja az alkoholegységeket, a kalóriákat és az elszívott cigarettákat.

Az első rész végére a csetlő-botló hölgynek sikerült választania a sármos, de megbízhatatlan Daniel Cleaver és az ízléstelen pulóverek viselésétől eltekintve tökéletes Mark Darcy között.

Forrás: UIP Dunafilm

A folytatásban Darcy és Bridget boldogan élne egymás mellett, ha a lány nem keveredne folyamatosan zűrökbe. A film alaphelyzetét tovább bonyolítja, hogy felbukkan a régi vetélytárs, akit Hugh Grant alakít. A történet során Bridget még egy thaiföldi börtönt is megjár, ahonnan csonttá soványodva keveredik ki.

Amíg folyt a forgatás, sokan találgatták, hogy ha Colin Firth játssza Darcyt, vajon ki alakítja majd Colin Firtht? A regényben ugyanis van egy emlékezetes jelenet, amelyben az újságíró Bridgetnek meg kell interjúvolnia egy híres sztárt, Colin Firtht. A színész nem játszhatta egyszerre önmagát és Mark Darcyt. Azóta úgy tudni, hogy George Clooney vállalta a szerepet.

A Bridges Jones naplója sikeréből a film jól eltalált zenéje is kivette a részét. A folytatásban olyan előadókat hallhatunk majd, mint a Texas, a TLC és Robbie Williams.