Sylvi, a gaz csábító

2005.09.12. 13:35

Nemrégiben megjelent naptárában Bódi Sylvi megmutatta, milyen sokoldalú tud lenni. A 2002-es év playmate-je rövidesen színésznőként mutatkozik be, ráadásul Görög Zita ellenfeleként. Sylvit arra kértük, hogy meséljen nekünk erről a nem mindennapi duettről.

[origo]: Hogyan jött az ötlet, hogy filmezésre add a fejed?

Bódi Sylvi: Már régebben gondoltam rá, hogy szívesen kipróbálnám magam egy nagyobb kaliberű filmben. Volt már tapasztalatom a kamerák előtt, hiszen szerepeltem már több reklámfilmben és videoklipben is, de úgy éreztem, egy filmben adott a lehetőség, hogy más emberek bőrébe belebújhassak, és ez nagyon vonzó volt számomra.

- Milyen filmben jelensz meg majd először a vásznon?

- Leginkább a romantikus vígjáték jelzővel tudnám illetni Varga Ádám rendező Játszd újra, Mozart! című filmjét, amelynek a forgatása augusztus végén kezdődik, a bemutató pedig december vége felé lesz majd. Azonban nem csupán egyszerű komédiáról van szó, ugyanis oktató célzata is lesz majd a kész műnek. Mivel elsősorban a fiatalokat célozza meg, igyekszik majd állást foglalni a zülléssel, az alkohol- és a drogfogyasztással kapcsolatban is, sőt, az elkészült alkotást az iskolák is meg fogják kapni videokazettán. Ezenkívül országjáró turné keretében mutatják majd be a filmet a nagyobb városokban, ahol mi is megjelenünk majd.

- Mi lesz a szereped?

- A film főszereplője egy srác, aki producerként dolgozik. Egy zenei versenyt kell megnyernie a történet szerint, s igyekszik, hogy minél jobban teljesítsen. Én Wandát, Lucifer jobbkezét fogom alakítani, aki végig azon lesz, hogy meghiúsítsa a fiú terveit, különféle praktikák alkalmazásával.

- Milyen praktikákkal?

- Női praktikákkal természetesen. Egy igazi gaz csábítót fogok játszani, aki állandóan duruzsol majd a fülébe, hogy elterelje a figyelmét az előtte álló feladatról. Bulikba fogom vinni, és hasonlók.

- Rajtad kívül még kiket láthatnak a nézők a filmben?

- Még nem tudom a teljes szereposztást, azonban az biztos, hogy egy kisebb jelenet erejéig feltűnik a testvérem, Attila is. A filmbéli srác barátnőjét pedig Görög Zita alakítja majd, így bizonyos értelemben vetélytársak leszünk, ám az ő karaktere testesíti majd meg a tisztaságot és az ártatlanságot.

- Ez csupán egyszeri fellángolás, vagy akár szó lehet több filmszerepről is a jövőben?

- Természetesen, ha úgy érzem, hogy működik a dolog és megállom a helyem színészként, akkor nagyon szívesen vállalnék további szerepeket.

- Akár hollywoodi filmben is szerepelnél?

- Miért ne? Tulajdonképpen már kiemelt statisztaként szerepeltem az Eddie Murphy és Owen Wilson főszereplésével készült Én, a kém-ben, amelyet Budapesten forgattak, de csak egy villanásnyi időre látszottam, s aki nem is tudta, hogy hol keressen, annak nem is tűnt fel, hogy az a lány a szökőkutas jelenetben én vagyok.

- Milyen stílusú filmeket részesítesz előnyben?

- Szeretem a történelmi ihletésű mozikat, az egyik kedvencem a Rettenthetetlen, de ugyanígy A hazafi, a Gladiátor vagy a Trója. A vígjátékokat is szeretem, épp a minap láttam a Reszkess, Ameriká-t Jean Renóval a főszerepben, és nagyon jól szórakoztam rajta. A thrillereket sem vetem meg, legutóbb a Gothiká-hoz volt szerencsém. Amúgy nem vagyok egy moziba járós típus, jobban szeretem otthon nézni a filmeket, ahol azt csinálok közben, amit akarok, s ahol igazán át tudom élni, ami éppen történik, s ha úgy tartja kedvem, sírok vagy nevetek, a moziban nem tudnék ennyire feloldódni a filmben.

Andersen Dávid

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK