Az Oscar-díjas Bill Condon filmre vitte Alfred Kinsey, az emberi szexualitás úttörő kutatójának életét. A főszerepet Liam Neeson játssza. A bemutató 2004 őszére várható.

Bill Condon, a Gods and Monsters rendezője a szexuális forradalomban központi szerepet játszó amerikai tudósról, Alfred Kinseyről készített filmet. A Kinsey-t novemberben mutatják majd be Amerikában.

Alfred Kinsey zoológiaprofesszorként kezdte pályafutását az indianai egyetemen. 1938-ban felkérték, hogy tartson órákat a szex és a házasság biológiai vonatkozásairól. Ekkor kezdett el anyagot gyűjteni az emberi szexualitást vizsgáló nagy kutatásához, amivel megkísérelte bebizonyítani, hogy minden ember szexuális viselkedése egyedülálló. Több ezer férfit kérdezett végig szexuális hajlamaikról, tapasztalataikról és fantáziáikról. Tabukat döntögető főműve, A férfiak szexuális viselkedése alapjaiban rengette meg a házasságon kívüli szexhez, a maszturbációhoz, a prostitúcióhoz, az orális szexhez és a homoszexualitáshoz való hozzáállást. A könyv 250 000 példányban kelt el, és 12 nyelvre fordították le. Az 1948-as sikert követte öt évvel később a nőkre vonatkozó tanulmány. Kinsey munkássága nagyban hozzájárult a szexuális forradalom kirobbanásához.

A film gyermekkorától haláláig, hat évtizedet felölelve mutatja be Kinsey életét. A kis Alfred domináns, vakbuzgó apját hátrahagyva kollégiumba, majd egyetemre kerül, ahol később tanítani kezd. Itt ismerkedik meg leendő feleségével és munkatársával, akit Laura Linney alakít. A film középpontjában a kutatás jelenetei állnak, ahol különböző korú férfiak vallanak szexualitásukról. A Kinsey nem titkolja el a főhős gyengeségeit és saját szexuális életét sem, bemutatja például a professzor kalandját az egyik férfi asszisztensével, akit A fiúk nem sírnak-ból ismert Peter Saarsgard játszik.

A film egyik legfontosabb kérdése, hogy mi a normális, mi elfogadható és mi számít már aberráltnak. Az egyik kulcsjelenetben Kinsey és a Chris O'Donnell alakította kollégája egy olyan férfit interjúvol, aki gyermekeket erőszakolt meg.

A komolyabb, elgondolkodtató téma mellett a Kinsey egyben humoros film is. Az interjúkat bemutató jelenetek számos poént ígérnek.