Sharon Stone elvállalta a főszerepet az Elemi ösztön folytatásában. A producerekkel folytatott hosszas pereskedés szombaton egyességgel zárult le. Egyelőre nem tudni, ki veszi át Michael Douglas helyét, és ki lesz az új rendező.

A folytatás elkészítéséről már régóta szó volt Hollywoodban. Az eredeti film rendezője, Paul Verhoeven nem vállalta az Elemi ösztön 2 forgatását. Szóba került David Cronenberg neve is, de a horror és scifi kultuszfilmeket készítő rendező végül nem állt kötélnek. A helyébe lépő John McTiernan is kiszállt az előkészületekből a Smoke & Mirrors című film kedvéért.

A késlekedést elsősorban mégis a Sharon Stone és a producerek, Andrew Vajna és Mario Kassar közt folyó elkeseredett pereskedés okozta. A színésznő a többmilliós fizetésen kívül heti 2000 dollár készpénzt és számos luxus-juttatást követelt a forgatás idejére. Ötoldalas kívánságlistáján szerepelt elnöki hotel-lakosztály, három dadus, két személyi asszisztens, fegyveres testőrök, első osztályú repülőjegy és szállás a kíséretének, két karaván, két mobiltelefon. A színésznő igényt tartott volna továbbá saját séfre, egy nyitható tetejű autóra nem-dohányzó sofőrrel, valamint a filmben viselt összes ruhájára és ékszerére. A producerek Stone követeléseit okolták a film összeomlásáért, míg a színésznő beperelte őket 19 millió dollárra a szerepre való felkészülés hiábavaló munkájáért és a visszautasított többi film miatt. Szombaton bejelentették, hogy hosszú huzavona után végül mégiscsak sikerült egyességre jutniuk.

Sharon Stone a főszereppel együtt valószínűleg újra vállal meztelen jeleneteket is az Elemi ösztön második részében. "Hajlandó valaki kifizetni 12 dollárt azért, hogy láthasson engem meztelenül?"- kérdezte a 46 éves színésznő. "Ha így van, akkor benne vagyok."

Az Elemi ösztön hatalmas kasszasiker volt 1992-ben. 486 millió dollár bevételt hozott, és nagyot lendített Sharon Stone karrierjén. A siker nagyrészt a számos vitatott meztelen jelenetnek köszönhető. A film legismertebb képsora a híres láb-keresztbevetés.

Az erotikus thrillerben Sharon Stone titokzatos és kihívó regényírónőt játszott, aki az első számú gyanúsítottja volt egy gyilkosságnak. A nyomozót Michael Douglas alakította. A történet szerint rájött, hogy az eset pontos mása a nő könyvében leírt bűnténynek, mégsem tudott ellenállni az elemi vonzerőnek.

Michael Douglas, az Elemi ösztön férfi főszereplője ezúttal nem fog feltűnni. A szőke színésznő elmondta, hogy jobban szeretne egy fiatal szeretőt a filmben. Egyelőre nem tudni, ki lesz Stone partnere. A szerepet felajánlották Kurt Russelnek, Pierce Brosnannak, Bruce Greenwoodnak és Benjamin Brattnek, de különböző okok miatt egyikük sem vállalta el.