Ezen a héten csupán két premierfilm érkezik a mozikba, a francia vígjáték és az amerikai trash-horror azonban tökéletes alkotások, ha egy könnyed nyáresti mozizásról van szó.

Dawn of the Dead - 2004
Rendező:
Zack Snyder
Szereplők: Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Ty Burrell, Michael Kelly, Lindy Booth, Matt Austin, Boyd Banks, Tom Savini, Kevin Zegers 
Képek a filmből | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap | Előzetes

A kultuszfilm-gyanús alkotás szereplői egy világméretű járvány túlélői. Anna, a fiatal nővér rémülten tapasztalja, hogy a fertőzésben elhunytak emberi húsra éhes zombikká válnak, s elkezdik pusztítani az embereket. Az utcára menekül, ahol egy Kenneth nevű rendőr - akit a Ponyvaregény-ből jól ismert Ving Rhames alakít - menti meg. Egy csapatnyi túlélővel beveszik magukat egy bevásárlóközpontba, azonban a zombik hamarosan ide is betörnek, s ekkor elszabadul a pokol. A menekülési terv központi eleme, hogy keresztülhajtanak a zombik tengerén két páncélozott mikrobusszal.
A Holtak hajnala eredetijét 1979-ben készítette George A. Romero. Alkotása azóta is klasszikusnak számít a műfajban. A már említett Rhamesen kívül a főszerepet a Nyomás-ból is ismert Sarah Polley alakítja. Rajtuk kívül feltűnik még a vásznon a Vészhelyzet fafejű Pratt dokiját játszó Mekhi Phifer, Ty Burrel, akit a Sólyom végveszélyben-ből ismerhet a közönség, valamint Michael Kelly, aki Bruce Willis és Samuel L. Jackson társaságában volt látható a Sebezhetetlen-ben. A film további szereplői a hadseregnyi zombi, egy jó adag feszültség és természetesen a fröcskölő paradicsomléből sem lesz hiány.