Az X-Men-filmek készítője rendezi a Supermant

Az X-Men-filmek rendezője, Bryan Singer fogja készíteni a következő Superman-filmet. A képregény-adaptációkban gyakorlott rendező régi álma volt ez a feladat.

Bryan Singer a Charlie angyalai rendezőjének, McG-nek a helyére lépne, aki főképp a költségvetés körüli viták miatt szállt ki a Superman-filmből egy héttel ezelőtt.

A Superman-re kötött szerződés miatt Singer két másik tervezett munkája szorul háttérbe. Az egyik a Logan's Run című film, a másik az X-Men harmadik része, amit a Fox már előjegyzésbe is vett 2006 májusára. A rendező a képregény-feldolgozás korábbi két részével futott be.

A Superman forgatókönyvének elkészítése a legidőigényesebb feladatat, ettől függ a forgatás megkezdésének időpontja is. Az előző forgatókönyvet J. J. Abrams, az Alias tévésorozat alkotója írta. Singer arról híres, hogy mindig közreműködik filmjeinek írásában, és saját állandó író-csapatával szeret dolgozni.

A rendező régóta dédelgetett álma, hogy készítsen egy Superman-filmet. "Az érdeklődésem Superman iránt hosszú-hosszú évekre nyúlik vissza" - mondta. "Valójában Richard Donner klassszikus filmje inspirált az X-Men világának kialakításában. Úgy érzem, Superman késésben van a visszatérésével, és itt az ideje, hogy újra repüljön."

McG kiszállásának fő oka az volt, hogy nem tudott megegyezni a producerekkel a költségvetésről. Gond volt a szereplőválogatással és a forgatás helyszínének kiválasztásával is. A rendező - eredeti nevén Joseph McGinty Nichol - New Yorkban szeretett volna forgatni, míg a stúdió inkább Ausztráliát favorizálta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK