Rendező nélkül a Mission: Impossible 3

A Mission: Impossible készülő harmadik részéből szinte az utolsó pillanatban kiszállt a rendező. Még nem neveztek ki új embert a feladatra, de a forgalmazó Paramount cég alelnöke szerint nem fog csúszni a bemutató.

Kevesebb mint két hónappal a forgatás tervezett megkezdése előtt Joe Carnahan "szakmai nézetkülönbségek" miatt szállt ki a Mission: Impossible 3-ból. Carnahan 2003-ban került a képbe, amikor David Fincher rendező otthagyta a produkciót a Lords of Dogtown című film kedvéért (amelyet végül mégsem ő készít el). A filmes 2002-ben futott be Narkó című erőszakos zsaru-thrillerével, aminek Tom Cruise volt a producere. Kilépéséről már hetek óta keringtek híresztelések. Rob Friedman, a stúdió alelnöke elmondta, hogy valószínűleg nem fog csúszni sem a munka kezdete, sem a 2005. június 29-re tervezett forgalomba hozatal.

Még nem jelentették be hivatalosan, hogy ki fogja helyettesíteni Carnahant. A producerek, Tom Cruise és Paula Wagner már átnéztek egy listát fél tucat jelentkező nevével, és hamarosan felkérik az új rendezőt.

A forgalmazó Paramount nemrég már egyszer hét héttel elhalasztotta a bemutató időpontját az eredetileg kitűzött május 6. helyett. Eleinte 2004-es nyári sikernek szánták a filmet, de tavaly Tom Cruise keresztülhúzta a számításaikat egy megegyezéssel, miszerint csak akkor szerepel a filmben, ha először a Paramount részben finanszírozza Michael Mann Collateral - A halál záloga című filmjét, aminek idén augusztusban lesz a bemutatója.

A Mission: Impossible-filmek nagy hasznot hoztak a filmstúdiónak. A Brian De Palma által rendezett első rész bevétele 454  millió dollár volt 1996-ban, míg a John Woo-féle folytatásé 546 millió volt négy évvel később.

A harmadik részben az Ethan Hunt ügynököt alakító Tom Cruise-on kívül olyan sztárok lesznek láthatók, mint Ving Rhames, Carrie-Anne Moss, Kenneth Branagh és Scarlett Johansson.

A forgatókönyven többen dolgoztak, legújabban A remény rabjai és a Halálsoron író-rendezője, Frank Darabont. A történet részleteit hét lakat alatt őrzik. Azt viszont tudni lehet, hogy a stáb megkapta az engedélyt arra, hogy a berlini Reichstagban forgasson.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK