Sarah Polleyról nem lehet csak úgy, higgadt hangnemben beszélni. Sarah Polleyért rajongani kell, mert tehetséges, mint a nap, jellemes, mint egy lovag, intelligens, független és erős - és mindez felsőfokon. Apró, törékeny termetével az egyik legfajsúlyosabb fiatal színésznő. A Váratlan utazás Sara Stanleyje többre vitte, mint Hetty néni valaha remélte.

Ahogy nincs nemzeti ünnep Várkonyi Zoltán nélkül, úgy nem múlik el karácsony a Váratlan utazás nélkül sem. A századforduló kanadai hegyvidékén játszódó családi sorozatban kislányok huncutkodnak habos ruhában, kisfiúk pajkoskodnak hózentrógerrel felkötött rövidnadrágjukban, és Hetty néni őrködik jó nevelésük felett komikus szigorral. Mindenki nézte, mert egyszerűen jól esett.

És mindenki szerette Sarát, a főhőst, mert szőke fürtjei, ártatlan és okos tekintete, őszintesége és bátorsága tiszteletet ébresztett már 10 évesen is. Sarah Polley (Sara Stanley megformálója) komoly színésznő és érett személyiség, amióta csak a kamera elé lépett.

6 évesen kezdődött a karrierje, amikor édesanyja (aki színésznőből casting directorrá avanzsált) beprotezsálta egy produkcióhoz, melyhez ő válogatott szereplőket. Sarah volt 5 gyermeke közül a legkisebb, de talán a legerélyesebb - mindenképp be akart kerülni a showbusinessbe. Mint kiderült, nemcsak az ambíciója, de a tehetsége is megvolt hozzá, és hamarosan Kanada legtöbbet foglalkoztatott gyerekszínésze lett.

A számtalan film és sorozat közül, melyekben játszott, Terry Gilliam Münchhausen báró kalandjai című alkotása érdemel csak pár szót, mivel abban édesapjával, Michael Polleyval játszott. De a családban szinte egyetlen alma sem esett messze a fájától: Sarah egyik bátyja színész, másik bátyja pedig casting director és producer.

A Polley klánban azonban már gyerekként is Sarah volt a legsikeresebb, aki 10 évesen megkapta a Váratlan utazás főszerepét, és ezzel nemcsak híres, de vagyonos ember is lett belőle. Később - már érett felnőttként - úgy ítélte, hogy jobb lett volna a suliban görnyedni vagy a játszótéren focizni, és bevallotta, hogy tervezi egy 12 éves tévésztár életét bemutató játékfilm rendezését. Koravénségét azonban nemcsak a felnőttes életforma, hanem egy tragédia is kiváltotta: 11 éves korában édesanyja meghalt rákban.