Egy hollywoodi produkciós cég megvásárolta Gabriel García Márquez Szerelem a kolera idején című világhírű regényének megfilmesítési jogát. A producer szerint ez a mű a világ legszebb szerelmi története.

A kolumbiai szerző egyetlen alkotását sem vitték eddig angol nyelven filmre, bár több mint 30 Márquez-adaptáció készült. A leghíresebb közülük egy 1987-es olasz film, az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája Rupert Everett főszereplésével. 1999-ben a mexikói Arturo Ripstein rendező készítette el az Ezredes úrnak nincs aki írjon filmváltozatát, amit Magyarországon is bemutattak.

A Szerelem a kolera idején-t először 1985-ben adták ki. A regény Florentini Arizáról szól, aki több mint fél évszázadot vár arra, hogy megkérje a szeretett nő, Fermina Daza kezét. "A Rómeó és Júlia mellett ez a világtörténelem leggyönyörűbb szerelmi története" - véli Scott Steindorff producer, aki megvette a megfilmesítési jogot. "Sok férfit kell elkedvetlenítenem, ugyanis az egész mű a románcról szól. Ez az ember ötven évig küzdött azért, hogy meghódítson egy nőt."

Gabriel García Márquez 1928-ban született Kolumbiában. 1967-ben jelent meg Száz év magány című műve, ami hamarosan a legnagyobb írók sorába emelte őt. 1982-ben megkapta érte az irodalmi Nobel-díjat.

Még nem tudni, ki lesz a forgatókönyvírója és a rendezője a Szerelem a kolera idején filmváltozatának.