Matt Damon és Leonardo DiCaprio együtt fog szerepelni Martin Scorsese legújabb filmjében. A hongkongi eredeti alapján készülő gengszerfilmben Damon maffiózót játszik, aki a rendőrség soraiba férkőzik be.

A film a Magyarországon is bemutatott Szigorúan piszkos ügyek (Wu jian dao) című hongkongi gengszermozin alapul. Scorsese-ék nem tartották meg az eredeti címet, az új film The Departed címmel fog futni. A rendőrthriller története Bostonban játszódik, ahol ír-amerikai bűnözők és ősellenségeik, a rendőrök küzdenek egymással.

Damon gengsztert fog játszani, aki beépül a bostoni rendőrségbe. DiCaprio szerepe szerint a maffia emberi között tevékenykedő titkosrendőr. Mindketten tudnak arról, hogy van egy hozzájuk hasonló tégla az ő oldalukon is. Ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorból, de ez halálos következménnyekkel jár.

A forgatókönyvet William Monahan írta, aki korábban Ridley Scottal is dolgozott már együtt. A producerek Scorsese, Brad Grey, és Plan B nevű produkciós cégükön keresztül Brad Pitt és Jennifer Aniston lesznek.  A remake-ek császára, Roy Lee és partnere, Doug Davison is közreműködik a film elkészítésében. Lee volt a A kör producere is, ami egy japán thrillernek volt az újraforgatása, és most készül a második része.

DiCaprio már korábban is dolgozott együtt Scorsese-vel a New York bandái-n és a Howard Hughes életét feldolgozó A pilóta című filmen, amely télen kerül az amerikai mozikba. Scorsese karrierjében nem ez lesz az első remake, A rettegés foka című filmje egy 1962-es krimi feldolgozása volt.