Elkezdték forgatni az új filmváltozatát Jane Austen világhírű regényének, a Büszkeség és balítéletnek. A második legidősebb nővér, a főszereplő Elizabeth szerepében Keira Knightley-t láthatjuk majd.

A regény a 18. század végén, az osztályöntudatos Angliában játszódik, és az öt Bennet-nővér életének egy szakaszát kíséri végig. A történet a második legidősebb, erős akaratú Elizabeth, a fiatal Lydia, és a többi lány férjhezmenésért való erőfeszítéseit mutatja be. Világuk felfordul, mikor egy vagyonos agglegény kifinomult társaságával megérkezik nyári rezidenciájára, a nővérekéhez közeli házba. A lányok repesnek az örömtől a potencionális kérőjelöltek felbukkanása miatt. Amikor azonban Elizabeth megismerkedik a jóképű és sznob Mr. Darcyval, a felhőtlen boldogság helyett hamarosan a két nem klasszikus háborúskodásának kellős közepében találják magukat.

Elizabeth Bennet szerepét Keira Knightley alakítja, akit többek között a Csavard be, mint Beckham-ből és A Karib-tenger kalózai című nagysikerű kalandfilmből ismer a közönség. Mr. Darcyt Matthew Macfadyen fogja megformálni, akit korábban tévéfilmekben nyújtott alakításaiért díjaztak. "Ő nagyszerű, igazi úriember" - mondta róla Knightley egy interjúban. "Csak azt sajnálom, hogy nem fog belepottyanni egy tóba, mint Colin Firth a BBC-s tévéváltozatban.".

Láthatjuk majd a legidősebb nővér szerepében a a Halj meg máskor című James Bond-filmből ismert Rosamunde Pike-ot. Lydiát, a legfiatalabb testvért Jena Melone játssza, aki a Donnie Darko című fantasy-scifiben láthattunk legutóbb.

A forgatás július 19-én kezdődött, és október 1-re szeretnék befejezni. A Büszkeség és balítélet-et már többször is filmre vitték. 1940-ben Greer Garson és Laurence Olivier főszereplésével készült el a leghíresebb adaptáció.