A Fahrenheit 9/11 bevétele átlépte a 100 millió dolláros álomhatárt ezen a hétvégén, elsőként a játékfilm-hosszúságú dokumentfilmek között. Michael Moore úgy gondolja, hogy új mércét állított fel a nem-fikciós filmek számára.

A dokumentumfilmek között a korábbi csúcstartó Michael Moore Oscar-díjas filmje, a Kóla, puska, sültkrumpli volt, ami kilenc hónap alatt 21,6 millió dollárt hozott. A Fahrenheit 9/11 már a vetítés első hétvégéjén felülmúlta ezt a bevételt, három nap alatt 23,9 millió dollárért keltek el rá jegyek.

"Korábban nem lehetett meggyőzni a mozitulajdonosokat, hogy érdemes dokumentumfilmeket is bemutatni" - mondta a rendező. "Most az jelenti a kihívást nekem és kollégáimnak, hogy továbbra is készítsünk filmeket ennek a közönségnek."

A dokumentumfilmes nem is lehetne boldogabb az amerikai elnököt bíráló filmje teljesítményével. A Bush újraválasztása ellen folytatott kampány részeként Moore hétfőn megjelenik a demokraták gyűlésén, hogy átvegyen egy díjat a kongresszusi fekete pártbizottságtól.  Reménykedik benne, hogy a Fahrenheit 9/11 novemberben, a választások hónapjában is rajta lesz még a mozik műsorán. A DVD kiadásának időpontja még nincs eldöntve, bár Moore azt szerette volna, ha már októberben megvásárolhatják az emberek.

"Olyan volt, mintha egy rock-koncertre mentem volna. Imádtam, de nem a politikai üzenete miatt" - véleményezte a filmet a Disney-elnök, Michael Eisner, akinek cége korábban visszautasította a Fahrenheit 9/11 forgalmazását. Moore kimutatta, hogy alkotása máris több bevételt hozott, mint bármelyik idei Disney-film.

"Nem tudom, mit mondjak erre" - mondta Moore a Disney lekörözéséről. "Örülök, hogy Eisnernek tetszett a filmem, de szerintem a részvényeseit az is érdekelni fogja, hogy mekkora felelősség terheli őt ebben az ügyben."

Moore hozzátette, hogy a Fahrenheit 9/11 nem csak mozgósította az amerikai szavazókat, hanem azt is bebizonyította, hogy van közönsége a dokumentumfilmeknek.

"Az emberek jó filmekre akarnak beülni a mozikba" - véli Moore. "Azt hallották, hogy ez a film egyszerre vicces és szomorú, és olyan dolgokat mutat nekik, amiről még nem hallottak. És ezért megyünk a moziba, hogy valami olyat lássunk, amit addig még soha."