Kinevezték a Mission: Impossible 3 rendezőjét

2004.07.27. 13:40

Tom Cruise-ék kinevezték a Mission: Impossible 3 új rendezőjét. Brett Ratnernek, a Vörös sárkány című film készítőjének Brian De Palma és John Woo, az első két rész rendezőinek nyomdokaiba kell lépnie.

Tom Cruise és Paula Wagner, a Mission: Impossible 3 producerei Brett Ratnert kérte fel a nagysikerű akciófilm folytatásának megrendezésére. Az új rendező legismertebb munkája a Vörös Sárkány, amely A bárányok hallgatnak című legendás thriller előzményeit mutatja be. Ratner nem kezdő az akcióműfajban sem, a Csúcsformában című moziban és annak folytatásában Jackie Chan-nel forgatott.

A film sorsa egy darabig kétséges volt, mivel már két korábbi rendezőjelölt fordított hátat a Mission: Impossible3-nak. David Fincher, aki eredetileg rendezte volna a produkciót, még 2003-ban kiszállt a Lords of the Drogtown című film kedvéért, amit végül mégsem ő készített el. Az üresen maradt rendezői széket Joe Carnahan foglalta el, aki 2002-ben Narkó című zsaruthrillerével vált ismertté. Ő "szakmai nézetkülönbségek" miatt szállt ki a filmből néhány hete, kevesebb mint két hónappal a forgatás tervezett megkezdése előtt.

Az eredeti Mission Impossible-t a Hitchcock-örökség legtehetségesebb folytatójának tartott Brian De Palma készítette. Az 1996-os folytatást John Woo jegyzi, számos elismert akciófilm, köztük a Rés a pajzson és az Ál/Arc rendezője. Mindkét film kasszasiker volt, az első bevétele 454 millió dollár, a másodiké 546 millió volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK