A modellkedés nem egy életre szóló hivatás, az első szarkalábak megjelenésekor praktikus, ha viselőjük rendelkezik néhány okos B tervvel a következő évtizedekre vonatkozóan. A manökenek második karrierje körülbelül annyira sokféle lehetőséget takar, mint a valóságshow-"sztároké": egylemezes énekesnő, tévés műsorvezető, rocksztár-feleség, vallási szekta reklámarca vagy heroinfüggő. A szerencsésebbek azonban csak ugródeszkának tekintik a modellkedést, és ha a csinos pofihoz és hosszú lábakhoz némi tehetség is párosul, a divatlapok és kifutók után a filmvilág is meghódítható. Példáink a mutatós dekorációtól az Oscar-díjas alakításig terjednek.

A klasszikus szépségű Rebeccát Párizsban fedezték fel, ahol a francia Elle címlapja után Christian Dior, a Sports Illustrated és a Victoria's Secret fehérnemű-modellje volt többek között.


Legjobb díszlet: A S1m0ne című filmben a kiöregedett producer (Al Pacino) által digitálisan létrehozott ízig-vérig tökéletes szupersztárt játszotta, a stáblistán való feltüntetés nélkül.

Színésszé válás: Az X-Men - A kívülállók bombaszereposztásában az alakváltó mutánsként a felismerhetetlenségig maszkírozták, mégis sztárrá tette a film. A folytatásban a pikkelyes Mystique, egyik átváltozásakor Rebecca hagyományos külsejével tűnik fel. A rendkívül jól sikerült képregényadaptációk után Brian De Palma filmjében, a Femme Fatale-ban volt látható már főszereplőként, ahol a profi szélhámosnő szerepében Antonio Banderast szívatja agyon.

Legközelebb: Ezen a héten egy újabb Marvel-képregény-adaptációban, A megtorló-ban tűnik fel a magyar mozikban, majd a Godsend című, gyermekklónozásról szóló misztikus thrillerben láthatjuk Robert De Niro és Greg Kinnear oldalán.