Pierce Brosnan bejelentette, hogy nem vállalja többé James Bond szerepét. A jövőre tervezett 21. epizód új 007-es ügynökét most keresik a producerek.

"Ennyi volt" - mondta Pierce Brosnan. "Mindent az égvilágon elmondtam már James Bondról." Az Entertainment Weekly magazin honlapján olvasható interjúban az ír színész kijelentette, hogy a 2002-es Halj meg máskor című James Bond film volt az utolsó, amelyben elvállalta a 007-es ügynök szerepét. "Magam mögött hagytam Bondot" - nyilatkozta Brosnan.

Elképzelhető, hogy az 51 éves sztár állítása csupán reklámfogás. Az eredeti James Bond, Sean Connery felmondása is csupán egy film erejéig volt érvényben annak idején, utána visszatért a színész nagyobb gázsi fejében. Ha Brosnan mégis komolyan gondolja, a producerek kénytelenek lesznek új titkosügynököt találni a jövőre tervezett 21. epizódhoz.

Máris megkezdődtek a találgatások a leendő új James Bond kilétét illetően. Felmerült a brit Clive Owen, Colin Firth, Jude Law, Hugh Grant és Ewan McGregor neve, de a producerek nem ragaszkodnak feltétlenül ahhoz, hogy az angol ügynököt a szigetországból származó színész játssza. Szóba került ezért az ausztrál Hugh Jackman, Heah Ledger és a Trója Herkuleseként ismertté vált Eric Bana is. Egyes források szerint ő a legesélyesebb a szerepre.

Brosnan volt az ötödik James Bond. Timothy Daltont váltotta le 1995-ben, és az Aranyszem című részben való színre lépésével a sikerszéria újra virágzásnak indult. Ezt követte A holnap markában, A világ nem elég és a Halj meg máskor. Brosnan számára, aki összesen négy James Bond film főszereplője volt, kedves emlék marad a hajdani szerep. "Szeretettel nézek vissza a régi időkre és arra a négy filmre" - mondta.