Ezúttal nem Gomezre, Morticiára, Festerre vagy Lurchre kell gondolni, hanem a tragikusan fiatalon elhunyt író hozzátartozóira, akik szintén szerepelnek majd a könyvből készített filmben.

Az egyik producer bejelentése szerint Douglas Adams édesanyja, fivére és nővérei, valamint lánya is megjelennek majd a Galaxis útikalauz stopposoknak filmváltozatában.

"Statisztaként szerepelnek majd abban a jelenetben, amikor a Föld-lakók megtudják, hogy bolygójukat lerombolják egy hiperűrsztráda építkezései miatt" - nyilatkozta a BBC-nek Robbie Stamp.

Az Igazából szerelem-ből ismert Martin Freeman főszereplésével leforgatott sci-fi vígjátékban szerepel még Sam Rockwell, a rapper Mos Def, Zooey Deschanel, az Underworld-ben a vámpírok vezérét alakító Bill Nighy, valamint John Malkovich, akinek számára egy új, eddig nem létező szerepet írtak a film készítői. A rendezői feladatokat a Hammer & Tongs nevű filmes duó, polgári nevükön Garth Jennings és Nick Goldsmith látja el. A forgatások már három hónapja zajlanak.

"Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy eljutottunk idáig, egyben mélyen le is vagyunk sújtva, hogy Douglas nem lehet itt velünk" - írta Stamp a film hivatalos weboldalán. "De legalább lesz néhány jelenet, amelyben megjelenik Adams családja."

James Thrift, az író féltestvére Adams weboldalának nyilatkozva kifejtette, hogy "a forgatási helyszínen járva az ember rájön, hogy Douglas nem csak arra volt képes, hogy valami hihetetlenül értékes dolgot hozzon létre, hanem arra is, hogy inspirálja a környezetében lévő embereket. Ezt az inspirációt most leginkább a stáb tagjain látom."

A készítők mindent megtesznek, hogy a jövő év júniusában bemutatásra kerülő alkotás méltó legyen Adams nevéhez.

"Nem akarom lelőni a film poénjait, de tele lesz meglepetésekkel. Minden részletre odafigyelünk, s számtalan apróság készül el nap mint nap, így a DVD-változat extráit gyártó stáb sem pihenhet" - írta Thrift.