Ezen a héten felidézhetjük kedvenc gyerekkori tündérmeséinket a szegény kislányról és a fehér lovas hercegről, találgathatjuk, hogy vajon tényleg gyilkos-e a szeximádó nyomozónő, és kedvünkre háboroghatunk az amerikai kormány piszkos húzásain.

Liberty Bound - 2003
Rendező:
Christine Rose
Szereplők: Christine Rose, Howard Zinn, Michael Parenti, Michael C. Ruppert
Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

A Megfojtott szabadság egy Michael Moore munkásságának hatékonyságán felbuzdult amerikai rendezőnő dokumentumfilmje az Egyesült Államok kormányának sötét titkairól.

 

Christina Rose azt állítja, hogy a Bush-féle vezetés szeptember 11. óta folyamatosan hazudik az állampolgároknak. Az iraki háborút az ország jogtalan és igazságtalan megtámadásának és leigázásának tartja. A Megfojtott szabadság nem titkolt célja az amerikai közvélemény befolyásolása. Rose bátorítani szeretné az embereket, hogy politikai kérdésekben tájékozódjanak alternatív forrásokból, mivel szerinte a hagyomásnyos média hazugságokat tálal nap mint nap az emberek elé.

A dokumentumfilm három interjút mutat be. Az egyik Howard Zinn történésszel, a bostoni egyetem politikatudományi professzorával készült, aki kormányváltást sürget, és elítéli az iraki háborút. A második interjúalany Michael Parenti politológus és író, aki szerint Amerikában nem demokrácia, hanem plutokrácia (pénzuralom) van, és a médiát is ez befolyásolja. A harmadik megszólaltatott Michael C. Ruppert, a From the Wilderness hírlevél kiadója és szerkesztője, akinek Igazságok és hazugságok szeptember 11-ről című kiadványa több, mint tízezer példányban kelt el.