Ralph Fiennes fogja alakítani Harry Potter főellenségét a legújabb Potter-filmben, a Harry Potter és a Tűz serlegében, ami jövőre kerül majd a mozikba. Voldemort gonosz lelke már az első három részben is ártott Harrynek, most azonban a boszorkánymester minden korábbinál veszélyesebb lesz.

Az angol beteg című nagysikerű filmben Almásy Lászlót alakító 41 éves színész elvállalta a gonosz boszorkánymester, Voldemort szerepét a következő Harry Potter-filmben. Korábban is játszott már emlékezetes negatív figurákat, a Vörös Sárkány-ban sorozatgyilkost, a Schindler listájá-ban pszichopata nácit alakított.

Voldemort annyira gonosz, hogy J. K. Rowling könyvében a szereplők még a nevét sem akarják kiejteni. A regényfolyam elején halálos átkot küldött a kisbaba korú Harry Potterre, de a varázslat visszafelé sült el, és saját magát fosztotta meg testétől. Így az első három részben csak a lelke tudott rombolni, a negyedik folytatásban azonban Voldemort újra testet ölt.

Ebben a filmben a 14 éves Harry Potter fordulóponthoz érkezik. Már túl van a varázsiskolai képzés első felén, és normális élet után vágyakozik.

Június 25-e óta forgatnak, de Fiennesszal egyelőre még egyetlen jelenetet sem vettek fel. A nyár elején a színész neve még épp hogy csak szóba került mint lehetséges Voldemort. Eddig elsősorban a Harryt alakító Daniel Radcliffe-fel, a Hermionét játszó Emma Watsonnal, valamint Ron Weasleyvel, azaz Rupert Grinttel forgattak.

Szerepel a filmben Brendan Gleeson is, aki a Trójá-ban és a Hideghegy-ben játszott, mint Harry új "sötét varázslatok kivédése"-tanára.  A Síró játék-ból ismert Miranda Richardson lesz Rita Vitrol, a varázsújság pletykarovatának vezetője.

A negyedik Potter-film rendezője Mike Newell, aki a Négy esküvő és egy temetés-t és a Fedőneve: Donnie Brasco-t is készítette. A bemutatót 2005 novemberére tervezik.

Az előző Potter-film, a Harry Potter és az azkabani fogoly a nyár harmadik legnagyobb sikere volt, bemutatója óta 244 millió dollárt hozott csak az amerikai mozikban. Budapesten eddig több mint 240 000-en látták.