A 42 éves színész Collateral - A halál záloga című legújabb filmje maga mögé utasította a konkurenciát ezen a hétvégén, s több mint 24 millió dollárt hozott a készítők konyhájára.

A Szemtől szemben című thrillert is jegyző Michael Mann legújabb akciókrimije, a Tom Cruise és Jamie Foxx főszereplésével leforgatott Collateral - A halál záloga összesen 24,4 millió dolláros bevételt generált a hétvégén. Ez a tizenegyedik Cruise-film, amely az első helyen debütált a nézettségi listákon. A nyolc számjegyű összeg a Mann által rendezett mozik közül rekordnak számít.

A szakértők várakozásai szerint a Collateral - A halál záloga megismétli a Cruise neve által fémjelzett előző film, Az utolsó szamuráj sikerét. Az alkoholproblémáit a szamurájok között leküzdő háborús veterán története több mint 100 milliót hozott a készítő stúdiónak.

Az új Cruise-mű - amelyet október 21-én mutatnak be a magyar mozikban - komolyan veszélybe sodorta azonban M. Night Shyamalan legújabb horrorfilmjét, A falu-t. A Joaquin Phoenix és az Oscar-díjas Adrien Brody főszereplésével leforgatott alkotásra 67,3%-kal kevesebben váltottak jegyet, mint az előző hétvégén, s bevételei is "csupán" 16 millió dollár körül mozogtak. Az esést vélhetően a negatív kritikáknak s a szintén elmarasztaló szóbeszédnek "köszönheti" A falu.

A Collateral - A halál záloga története a Foxx által alakított Maxről szól, aki több mint tíz éve taxisofőrként keresi a kenyerét. Egyik este beül hozzá az őszülő hajú Vincent, akiről hamarosan kiderül, hogy foglalkozását tekintve bérgyilkos, akinek öt áldozatot kell levadásznia Los Angelesben. A körülmények úgy hozzák, hogy Vincent kénytelen elrabolni Maxet a taxijával együtt, s kezdetét veszi az őrült hajsza, amelyről a taxis csak annyit tud, hogy bármikor otthagyhatja a fogát.