A Mission: Impossible harmadik epizódját halasztják, a mosolygós szupersztár inkább Steven Spielberggel forgat háborús filmet a kémhistória folytatása helyett.

Gondban van a Paramount filmstúdió a lehetetlen küldetés folytatásával. Bár a harmadik résznek már összeállt a stábja, s nem is akármilyen színészek - Scarlett Johansson, Carrie-Anne Moss, Kenneth Branagh, Ving Rhames - kötelezték el magukat a projekt mellett, a megfelelő rendezőt megtalálni keményebb diónak bizonyult.

Eredetileg a Harcosok klubjá-t és a Pánikszobá-t jegyző David Fincher ült volna a rendezői székben, azonban egy másik film kedvéért elhagyta a csapatot. Helyére a Narkó című filmmel ismerté vált Joe Carnahan került egy rövid időre, majd a menedzsmenttel szemben kialakult nézeteltérés miatt ő is otthagyta a stábot.

Tom Cruise így egy időre jegeli Ethan Hunt ügynök újabb szerepét, s helyette ismét Steven Spielberggel fog együtt dolgozni a H.G. Wells klasszikus sci-fi-jét feldolgozó Világok harca című filmben, amely a marslakók inváziójáról szól. A filmet novemberben kezdik forgatni, s valamikor 2005-ben kerül a mozikba.

A színész és a rendező korábban a Philip K. Dick regényén alapuló Különvélemény című filmen dolgoztak együtt.

A Világok harcá-t Orson Welles tette világszerte ismerté, amikor 1938-ban rádiójáték formájában adta elő. Az alkotás hatalmas pánikot eredményezett az Egyesült Államokban, ugyanis a hallgatók azt hitték, a földönkívüliek valóban megszállták a bolygónkat.

Ennek ellenére a Mission: Impossible-rajongóknak sem kell csüggedni, a harmadik epizód ugyanis elkészül majd; mégpedig az Alias című tévésorozat mögött álló J. J. Abrams rendezésében. A bemutató a jelenleg érvényes információk szerint 2005 június 29-én lesz. A projektben producerként is közreműködő Cruise már korábban szerette volna felkérni Abramst a rendezésre, azonban őt szerződése az ABC tévétársasághoz kötötte, így nem tudta elvállalni az M:I 3-at.

"Általában az ilyen szervezkedésekből, személycserékből nem sok jó sül ki" - nyilatkozta Sherry Lansing, a készülőfélben lévő filmeket forgalmazó Paramount Motion Picture Group elnöke. "Nagyon örülök, hogy így alakult végül. A Világok harca forgatókönyvére a briliáns a legjobb jelző, s ha ezzel megvagyunk, Tom is azzal a rendezővel készíti el az M:I 3-at, akire eredetileg gondolt."