Az e heti filmbemutatók közül minden kétséget kizáróan a szuperhős kalandjai viszik el a pálmát, de rajta kívül is lesz mit nézni a jövő heti premierek érkezéséig.

Spider-Man 2 - 2004
Rendező: Sam Raimi
Szereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina, James Franco, Elizabeth Banks, Bruce Campbell, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Ted Raimi, Dylan Baker
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

A Pókember 2 nem kevesebb, mint 40 millió dollárt kasszírozott az Egyesült Államokban a premier napján. Bár a Magyarországon várható bevételek jócskán elmaradnak majd ettől az összegtől, nagyon valószínű, hogy itthon is új rekordok fognak születni.

Forrás: InterCom

A Sam Raimi által rendezett akciófilmnek már az első része is nagy érdeklődést váltott ki világszerte, s nem lesz ez másképp a szuperhős visszatérésével sem. A főbb szereplők természetesen nem változtak, Pókember szerepében ismét a kisfiús arcú Tobey Maguire veti ki a hálóját a gonosztevőkre, s "civilben" továbbra is a szende szöszi Kirsten Dunstért epekedik majd. Néhány pillanatra visszatér Willem Dafoe is a Zöld Manó szerepében, Pókembernek azonban ezúttal egy még veszélyesebb ellenféllel kell megküzdenie, Doc Ockkal, akit a mindig kiváló Alfred Molina alakít.

A történet azonban ennél bonyolultabb, ugyanis Peter Parker a szuperhősök embert próbáló kettős életét éli: nappal csendes egyetemista, éjszakánként azonban a bűnözők réme. Ez a feladat azonban súlyos áldozatokat is követel, Peter ugyanis kénytelen volt elhagyni szerelmét, Mary-Jane-t, ugyanis a lány nem volt biztonságban, amíg gyengéd szálak Pókemberhez kötötték. Peter azonban nehezen tudja elviselni, hogy nem lehet együtt kedvesével, aki szakításuk óta már továbblépett, s egy másik férfi karjaiban talált megnyugvást. Pókembernek mindeközben meggyűlik a baja a gonosz elmebeteggel, Doc Ockkal, ráadásul a Zöld Manóként csúnya halált halt Norman Osborn fia, Harry is bosszút szeretne állni Peteren, mert őt okolja apja haláláért.