Zhang Ziyi gésa lesz

2004.08.24. 0:22

A Tigris és Sárkány, a Csúcsformában 2, illetve a Hős sztárját legközelebb érzéki gésaként láthatják majd a rajongók a Chicago rendezőjének legújabb filmjében.

A 25 esztendős Ziyi az Arthur Golden könyvéből mozivászonra adaptált Egy gésa emlékiratai-ban szerepel legközelebb. Ő kelti majd életre Sayurit, a szegény halászfaluból származó lányt, akiből idővel Japán legismertebb gésája lesz. A rendezői teendőket ellátó Rob Marshall mellett Steven Spielberg is részt vesz majd a projektben producerként.

A szépséges pekingi születésű sztár mellett az Oscar-díra jelölt Ken Watanabe és a szintén a Tigris és Sárkány-ban szereplő Michelle Yeoh is feltűnik majd a vásznon. Ziyinek ez lesz az első olyan angol nyelvű filmje, amelyben főszerepet játszik.

"Nagy kihívás lesz majd, de a stúdió, a producerek és a rendező nagyon bízik bennem" - nyilatkozta a Hős-ben Moon szerepét alakító leányzó. "Mindent meg fogok tenni, hogy ez legyen a valaha volt legjobb alakításom."

A Tom Cruise főszereplésével leforgatott Az utolsó szamuráj-ban nyújtott teljesítményéért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölt Watanabe alakítja majd a férfit, akibe Sayuri beleszeret. Yeoh Sayuri mentorát, a szintén gésa Mamehát kelti majd életre.

A rendező már hosszú ideje forgatta a fejében Golden 1997-ben megjelent alkotásának megfilmesítését. Ezt korábban számos jogi feltétel nem tette lehetővé, ugyanis Marshallnak szerződése volt a Miramaxszal, a könyv megfilmesítési jogait pedig a Columbia Pictures, illetve a DreamWorks birtokolta.

"Amióta elolvastam Arthur Golden könyvét, látni szerettem volna filmen is" - nyilatkozta Spielberg.

"Egy olyan irodalmi művet viszunk vászonra, amely nemzetközi szenzáció volt megjelenésekor" - tette hozzá Marshall. "Ezért volt fontos számomra, hogy olyan szereplőket válasszak a filmhez, akik megfelelő méltósággal tudják alakítani a szerepüket."

A forgatási munkálatok a hírek szerint ősszel kezdődnek, a film maga pedig jövőre kerülhet a mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK