King Kong már melegít

A Gyűrűk Ura-filmek Oscar-díjas rendezője, valamint a kiválasztott sztárok rövidesen nekifognak a 200 millió dollárból készülő szuperprodukció forgatásának.

A Tolkien-trilógiát jegyző Peter Jackson, valamint a főbb szerepekben látható Oscar-díjas Adrien Brody, az Oscarra jelölt Naomi Watts, valamint a Rocksuli főszerepét alakító Jack Black már javában próbálnak, ruha- és fénypróbákra járnak, mielőtt a kamerák forogni kezdenének szeptemberben.

A három sztár bejárta a Jackson stúdióbirodalmat is, mielőtt belefognának az 1933-as klasszikus remakejének elkészítésébe. A túra során megtekinthették az úgynevezett storyboardokat, amelyeket a Fran Walsh, Philippa Boyens szerzőpáros készített, akik már A Gyűrűk Ura-filmeken is dolgoztak. Walsh emellett a rendező felesége is egyben.

"Olyan ez itt, mint a Ming dinasztia" - mondta Black, akit a Pop, csajok, satöbbi-ben nyújtott emlékezetes alakításával ismert meg a világ. Black Carl Denham dokumentumfilmest alakítja majd a kalandfilmben.

"Úgy érzem, ez egy fantasztikus együttműködés lesz. Ha csak fele olyan jó lesz a film, mint azok a tervek, amelyeket eddig láttam itt a stúdióban, akkor ez lehet minden idők legjobb mozija" - tette hozzá a 35 éves színész.

A sztárok a túra során meglátogatták a különleges effektekért felelős Weta műhelyeit is, amelyről Black csak annyit mondott: "lélegzetelállító".

A zongoristá-ban nyújtott teljesítményéért a legjobb férfi színész Oscar-díjával jutalmazott Adrien Brody elárulta, hogy Jackson már megalkotta az óriásgorillát a Weta specialistával, s a számítógéppel életre keltett mutáns már csak a forgatás megkezdését várja.

"Az animált storyboardok nem csak nagyon hasznosak a film elkészítéséhez, de emellett tele vannak érelmekkel is" - nyilatkozta Brody. "A filmben persze bizonyára sokkal mélyebben lehet majd ábrázolni ezeket az érzelmeket, de már az alapanyag is igen kiforrott. Egyszerűen csodálatos."

"Remek környezetben dolgozhatunk itt" - nyilatkozta M. Night Shyamalan A falu című thrillerének sztárja. "Nem számítottam erre. Persze nem tudtam mire számítsak, de Jackson egy külön épületet szentelt az utómunkálatoknak, amely minden eddigit felülmúl. Itt egyesülhet a kreativitás a hihetetlenül precíz üzleti gépezettel. Egy seregnyi ember áll Jackson mögött, akik mind támogatják őt a munkában. Örülök, hogy én is a része lehetek ennek a csapatnak."

A 21 gramm-beli szerepéért a legjobb színésznő Oscar-díjára jelölt Watts a Fay Wray által legendássá tett Ann Darrow szerepét alakítja majd. Elmondása szerint a rendező még tartogat számukra egy pár meglepetést a filmmel kapcsolatban.

"Lassanként Peter felfedi az összes kártyáját, így a kép kezd összeállni, s egyre lenyűgözőbb az összhatás" - mondta a szőke ausztrál szépség. "Amikor körbejártuk a stúdiót, láthattuk, milyen hihetetlen dolgok történnek majd a forgatás során. Még semmi ehhez foghatót nem láttam korábban. Itt több zseni is dolgozik egyszerre."

A három sztár hat hónapot tölt majd a wellingtoni létesítményben. Naomi Watts, bár a "szomszédos" Ausztrália szülötte, még sohasem járt Új-Zélandon.

"Elképesztően gyönyörű. Mindhárman elámultunk a táj szépségén" - mesélt élményeiről a Mulholland Drive-ban is emlékezetes alakítást nyújtó színésznő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK