Rosario Dawsont és stábját filmforgatás közben tartóztatta le a rendőrség. Ha bűnösnek találják őket, akár egy év börtönbüntetést is kaphatnak.

Ötven embert tartóztattak le a rendőrök vasárnap a New York-i Bush-ellenes tüntetésen, köztük egy forgatócsoport három tagját is. Rosario Dawson és Vija Grosgalves színésznők épp This Revolution című független filmjük egyik jelenetét vették fel, amihez a tüntetést háttérként használták.

A párost a rendőrség többek között azzal az indokkal tartóztatta le, hogy fejükön olyan kendőt viseltek, ami csak a szemüket hagyta szabadon. Tüntetők számára a maszk viselését pedig tiltja a törvény.

Stephen Marshall rendező a stáb forgatási engedélyével sietett a letartóztatott színésznők segítségére, de a rendőrök őt is megbilincselték, azt állítva, hogy az engedély érvénytelen. Ezután mindhárom filmest bevitték a rendőrségre - innen hétfő hajnalban szabadultak, miután mindhármukat vád alá helyezték.

A két színésznőnek és a rendezőnek november 9-én kell megjelennie a bíróságon, ahol ha bűnösnek találják őket, akár egy év börtönbüntetést is kaphatnak.
 
Dawson, aki korábban a Kölykök, A hazugsággyáros és Az utolsó éjjel című filmekben szerepelt, legközelebb Colin Farrell és Angelina Jolie oldalán lesz látható Oliver Stone bemutatásra váró Nagy Sándor-filmjében.