Tom Cruise egyórás villámlátogatást tett Nicolas Sárközy francia gazdasági miniszternél. A találkozót a színész kérte, okáról csak találgatni lehet.

Az amerikai sztár legújabb filmjének (Collateral - A halál záloga) promóciója alkalmából látogatott el Párizsba. Sárközyvel hétfőn, két interjú között ült le tárgyalni, a Gazdasági Minisztérium előtt lesifotósok hada várta a hollywoodi sztár és a politikus találkáját.

Nem tudni, hogy a színész miért akart találkozni a miniszterrel, aki bár nem csinál titkot elnöki törekvéseiből, kevéssé ismert a tengerentúlon. Sárközyhez közeli források szerint a találkozón a francia-amerikai kapcsolatokról esett szó, melyek súlyosan sérültek azzal, hogy Franciaország nem volt hajlandó támogatni az iraki háborút.

Cruise még aznap este hivatalos volt a film francia bemutatójára, amit a Champs Élysées-n tartottak meg. A Collateral - A halál záloga című thrillerben a sztár egy bérgyilkost játszik, aki túszul ejt egy taxisofőrt. A filmet október 21-én kezdik el játszani a magyar mozik.