Itt az idő, hogy ismét azok jöjjenek divatba, akiket a tehetségükért, színes egyéniségükért, elkötelezettségükért szeretünk. A fiatal filmrendező-generációval együtt egy új színész-nemzedék is megjelent a mozikban, akik gyűjtöttek már némi tapasztalatot, de még fényes jövő előtt állnak. A Szezon című közös filmjük után mindenképp érdemes megjegyeznünk az arcukat.

Virág, Nagy Ervin karaktere tipikus HMCS, vagyis "Helyi Menő Csávó", aki bicepszét és deltáit atlétatrikóban hozza nyilvánosságra, és hozzá susi-melegítőt húz. Pornókarrierről álmodozik, de fogalma sincs arról, hogy kell egy lányhoz érni. Agyi kapacitása erősen határos, ez azonban nem akadályozza gyenge poénok sütögetésében.


Melyik jelenetet szeretted a legjobban a Szezon-ban és miért?

Nagy Ervin: Egy csomó kedvenc jelenetem volt, nehéz erre válaszolni. Az uszodában játszódó jelenetet azért szerettem, mert sokat improvizálhattam. A Kerekes Évával felvett jeleneteket azért, mert nagyon élveztem a partnernőm játékát. És szerettem azt is, amikor kidühönghettem magam a pornó-forgatás után.

Az általad alakított karakter melyik tulajdonságát tartod a legfontosabbnak?

- A műmájerséget.

Mi volt Török Ferenc legnagyobb rendezői erénye?

- Feri leginkább a nyesegetésekben nagyon jó, pontosan érzi az arányokat. Azt nem mondanám, hogy örök érvényű mondatok hangzottak el tőle a filmezéssel kapcsolatban.

Kinek mutatnád meg a filmet?

- Annak a három embernek, akik a dokumentumfilmben (Török Ferenc Alig című filmjéről van szó - a szerk.) szerepeltek. Kíváncsi lennék rá, mit szólnának hozzá.

Szerinted mi történik a szereplőddel a film befejezése után?

- Felcsap pizzafutárnak, megpróbál még egy pornó-castingot, de már az ajtóból kifordul, és szépen visszamegy egy vendéglátóipari egységbe dolgozni. Elvesz egy pincérlányt, csinál neki egy gyereket, és csalja.

Veled mi történt a Szezon forgatása óta?

- Színházaztam, csináltam egy tévéjátékot Gödrös Frigyessel, forgattam egy napot egy másik tévéjátékban (Hóesés a Vízivárosban) Bereményi Gézával és pár napot A Terézanyu-ban.

Mennyi borravalót adsz a pincéreknek?

- Általában 10%-ot, törzsvendégként kevesebbet, ha pedig kedvesek, akkor többet. Most már meg szoktam tőlük kérdezni, hogy le kell-e adni jattot. Ha nem, akkor többet adok.


Született: 1976-ban.

Karrier: 1999-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Horvai István és Máté Gábor osztályában, és a Katona József Színház társulatához szerződött.

Fontosabb színházi szerepei: Borkin (Csehov: Ivanov),  Lakáj/rendőr/Egon (Klima: Alulról az ibolyát!), Richard (Lőrinczy: Balta a fejben), Claudio (Shakespeare: Szeget szeggel), Ádám (Molnár: Játék a kastélyban), János vitéz (Bozsik Yvette: János vitéz), Otto von Aigner (Schnitzler: Távoli vidék); Dionüszosz (Euripidész: Bakkhánsnők); Ottokar (Kleist: A bosszú); Titusz (Nestroy: A talizmán), Benedek (Shakespeare: Sok hűhó semmiért), Claudio (Shakespeare: Sok hűhó semmiért)

Filmjei: Ámbár tanár úr (1998), Nincsen nekem vágyam semmi (2000), Hídember (2002) Somlói galuska (2002), Libiomfi (2003), Szezon (2004), Mélyen őrzött titkok (2004)