Karcagi srácok Artúr király ellen

2004.09.02. 19:25

A hét filmbemutatói közül egyértelműen a Szezon viszi el a pálmát, a három karcagi fiú balatoni kalandjait mindenkinek ajánljuk, aki a Kontroll után ismét egy kitűnő magyar filmet akar látni. Jön továbbá az Arthur király, és láthatunk egy verekedős Rómeó és Júlia-történetet is.

Rendező: Török Ferenc
Szereplők: Nagy Zsolt, Rezes Judit, Nagy Ervin, Kokics Péter, Hámori Gabi, Szirtes Ági, Hegedűs D. Géza, Kerekes Éva, Sinkó László
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

A Moszkva tér rendezőjének új filmjében három alföldi fiatal vág neki az országnak. A karcagi Guli, Virág és Nyéki Peti a vendéglátóipari szakközép elvégzése után a helyi Flash diszkó pultosaiként tengődnek. Egy nap Gulit kirúgják, és ez megadja a fiúknak a végső lökést ahhoz, hogy változtassanak életükön: a Balaton felé veszik útjukat, hátha ott majd történik valami...

Nézzen meg négy részletet a Szezon című filmből!

"Látni akarlak!" "Hol voltatok, bazmeg?!" "Napoztok, frankón?" "Csúnyán szétkapták"

Török Ferenc önéletrajzi ihletésű első filmje után most egy teljesen más problémakörrel foglalkozik. A történet hősei itt is fiatalok, de a film közege már nem Budapest, hanem a balatoni vendéglátóipar, amely, mint a filmből megtudhatjuk, kemény hierarchia alapján működik. A rendező Alig című dokumentumfilmjének tapasztalatait használta fel a nagyjátékfilm elkészítésekor: a dokumentumfilm az aligai pártüdülő történetén keresztül mutatja be a balatoni vendéglátóipar működését.

Forrás: Budapest Film
Nézzen még több képet a filmből!

A főszerepeket a rendező egykori évfolyamtársai alakítják: a három fiú szerepében Nagy Zsoltot, Nagy Ervint és Kokics Pétert láthatjuk, de feltűnik még a filmben Rezes Judit, Hámori Gabi és Szirtes Ági is. A Szezon elnyerte az idei filmszemle közönségdíját, és a locarnói fesztiválon is bemutatták.

Előző
Következő